(video) Tribut pentru regretatul Ken Block. FIA a decis retragerea temporară a nr.43 din WRC

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ken Block, un sportiv care era cel mai bine cunoscut pentru manevrele sale virale la volan, o personalitate celebră în motorsport, dar şi un adevărat profesionist în raliuri, a decedat săptămâna aceasta într-un accident de snowmobil la vârsta de 55 de ani.

Americanul a fost un favorit al fanilor, un idol pentru mulți și un membru iubit al familiei de rally. Postări de exprimare a condoleanțelor au curs gârlă în această săptămână pe reţelele de socializare, ceea ce demonstrează că s-a cunoscut la viaţa sa cu multe persoane interesante, iar acum a primit un statut bine meritat de legendă.

Iată ce a scris fiica sa cea mai mare despre el:

Numărul 43 a fost sinonim cu marca Block și unul purtat ​​pe majoritatea mașinilor pe care le-a condus încă de la începutul carierei sale. Astfel, în cinstea memoriei sale, familia WRC în colaborare cu FIA a decis să retragă numărul pentru sezonul 2023.

„Având în vedere contribuția enormă pe care marele nostru prieten Ken Block a adus-o sportului cu motor și faptul că a fost apreciat de o atât de mare de oameni din întreaga lume, este absolut potrivit ca numărul său 43 să fie retras din uz în timpul sezonului 2023 WRC. Deși este un gest mic, sperăm că este unul care va aduce un pic de confort familiei și prietenilor lui în acest moment. Ken a fost o adevărată legendă și amintirea acestei adevărate legende va rămâne cu noi pentru totdeauna.”

Mohammed Ben Sulayem, Președintele FIA

„Impactul pe care l-a avut Ken asupra raliurilor în a duce sportul nostru către un public cu totul nou nu poate fi subestimat. Pentru Ken, implicarea fanilor a fost primordială, făcându-l o figură iubită a WRC. Ca sport, retragerea numărului 43 – un număr sinonim cu Ken – este micul nostru semn de respect pentru familia, prietenii și fanii lui Ken.”

Jona Siebel, WRC Promoter managing director

Sébastien Ogier, de opt ori campion mondial de raliuri FIA, a declarat: „El știa ca nimeni altul cum să combine sportul cu motor și un spectacol mare. Și-a trăit viața la maximum și nu-i voi uita niciodată zâmbetul și râsul lui. Trimit gândurile și sprijinul meu familiei și prietenilor lui.”

Iar Jenson Button, câștigătorul Campionatului Mondial FIA de Formula 1 din 2009, l-a numit „un talent care a făcut foarte mult pentru sportul cu motor”.

Block și-a făcut debutul în Campionatul Mondial de Raliuri FIA în Mexic în 2007. A pornit de la startul a 25 de etape, iar majoritatea timpului la petrecut la volanul mașinilor Ford M-Sport. 

Cea mai bună poziție obţinută în carieră a fost a șaptea, la debutul său, în Rally México în 2007. Dar a fost și câștigător în Campionatul European FIA de Rallycross și a finisat pe podium în Campionatul Mondial FIA de Rallycross.

Şi dacă doreşti să-ţi aduci aminte de Gymkhana sau nu ai văzut niciodată una, iată-le pe toate într-un playlist. Block a fost starul principal în primele 10 părţi.

Cmentariile sunt închise