(foto) Agregate Tesla într-un Range Rover clasic. Oferta unui atelier britanic

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Inverted, o companie de tuning din Marea Britanie, a făcut din primul Range Rover un restomod electric. Proiectul este interesant prin faptul că a adoptat fără probleme agregate Tesla!

Motorul cu ardere internă și cutia de viteze standard au fost îndepărtate și înlocuite cu un singur motor electric de 331 kW (450 CP), care mai generează 600 Nm de cuplu. Acesta este alimentat cu energie dintr-o baterie litiu-ion de 80 kWh (custom, dar cu module Tesla). Se mai face uz de o nouă cutie de viteze, o pompă de ulei specială și un diferențial cu alunecare limitată.

Vehiculul electric off-road poate face 0-97 km/h în doar 5.0 secunde!

Mașina își păstrează sistemul de tracţiune integrală – punțile rămân originale, dar sunt complet reparate/restaurate și modernizate pentru a suporta un cuplu mai mare. De asemenea, au fost montate frâne Alcon mai performante şi cu sistem de recuperare a energiei, amortizoare cu rigiditate ajustabilă, arcuri și bare stabilizatoare transversale mai rigide.

Cu o baterie complet încărcată poate parcurge până la 320 km. Bateria poate fi încărcată rapid cu până la 100 kW, ceea ce înseamnă o stare de 20-80% într-un timp acceptabil de 35 de minute.

Exteriorul Range Rover-ului electric este aproape identic cu cel original, cu excepția farurilor LED şi a jantelor custom, printre alte detalii minore. Interiorul la fel se restaurează şi se îmbracă în materiale noi, inclusiv piele şi Alcantara. S-a mai modificat panoul de bord pentru indicaţiile noului sistem de propulsie, s-au adăugat comenzi specifice pe tunelul central şi mai există un sistem audio/media cu suport Apple CarPlay/Android Auto.

Autovehiculul mai poate fi izolat fonic, îi poate fi montat un sistem de climatizare, unul de închidere centralizată, compresor electric de aer conditionat, cameră video retrovizoare, sistem audio de calitate cu noi boxe, porturi USB de încărcare, scaune încălzite, monitoare în tetiere, cruise control, banchete în portbagaj, tracker GPS etc. Există, de asemenea, mai multe opţiuni de culoare de caroserie şi bare de protecţie.

Inverted intenționează să transforme în acest mod SUV-uri cu trei sau cinci uşi, dar şi cu ampatament lung. Preţul minimal de cel puţin 225.000 de lire sterline este pentru modelul cu cinci uşi. Nu mai mult de şase maşini vor fi făcute anual.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise