(video) Premieră: Noile modele Audi S3 facelift – actualizări la toate capitolele importante

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După aproape o lună de la premiera noilor modele A3 facelift, Audi introduce repejor modelele actualizate S3. Automobilele în caroserii sedan și hatchback sunt mai puternice, respectiv mai sprintene.

Caracteristici cheie:

Mai multe performanțe: 2.0 TFSI cu 333 CP

  • Cu 333 CP și 420 Nm de cuplu, Audi S3 este mai puternic ca niciodată. Ca parte a upgrade-ului produsului, din propulsorul turbo s-au stors alți 23 CP și 20 Nm mai mult cuplu. Cuplul maxim este disponibil într-o plajă largă de turații (2.100-5.500 rpm). În ambele caroserii modelul S3 este capabil de 0-100 km/h în 4.7 secunde. Viteza maximă e limitată la 250 km/h.
  • Motorul și transmisia au primit, de asemenea, un reglaj mai sportiv: la o viteză constantă și la o accelerație scăzută până la medie, în intervalul de sarcină parțială, turbocompresorul preîncărcat se menține la o turație constantă. În combinație cu supapa de accelerație, care este deschisă în timpul modului overrun, soluția sporește performanța.
  • Cutia de viteze S tronic cu șapte trepte permite acum un demaraj mai spontan, datorită cuplului de pornire mai mare. Acest lucru se realizează prin comprimarea mai puternică a pachetului de ambreiaje. În plus, timpul de schimbare a treptelor la sarcină maximă a fost redus la jumătate, iar turațiile motorului sunt crescute la sarcină parțială atunci când transmisia este setată în modul D, ceea ce are ca rezultat o reacție foarte bună.

Mai multă dinamică de condus: sistem quattro drive cu torque splitter

  • După ce a fost introdus pe RS 3, divizorul de cuplu este acum disponibil și pe S3, sporind atât agilitatea, cât și stabilitatea mașinii. Această tehnologie permite o distribuție complet variabilă a cuplului între roțile din spate. Divizorul de cuplu folosește un ambreiaj multi-disc controlat electronic pe fiecare arbore de transmisie pentru a distribui optim cuplul între roata din spate din interiorul și exteriorul curbei – în funcție de situația de conducere și de modul Audi drive select ales.

Mai multă emoție: Audi drive select mode dynamic plus

  • Audi drive select oferă șase moduri distincte de condus: auto, comfort, dynamic, individual și efficiency. Nou este dynamic plus, care – după cum sugerează și numele – oferă o dinamică deosebit de ridicată a condusului. În acest scop, cât mai mult cuplu posibil se trimite pe puntea din spate, iar divizorul de cuplu îl trimite în principal către roata din spate din exteriorul curbei, rezultând o tendință de supravirare.
  • Controlul electronic de stabilizare (ESC) este activ automat în modul sport. Intervențiile modeste ale sistemului ESC asigură o experiență de condus sporită și chiar mai emoționantă pe suprafețe cu coeficienți de frecare diferiți.
  • Motorul și transmisia au fost, de asemenea, reglate special pentru modul dynamic plus. În comparație cu modul dynamic, turația la ralanți este mai mare cu 200 rpm (1300 rpm) pentru un launch mai bun. Răspunsul supapei de accelerație este și mai direct. Pe lângă schimbările mai scurte, transmisia contribuie, de asemenea, la o dinamică sporită prin schimbări mai târzii de trepte și coborâri mai devreme.

Mai multă precizie: optimizările suspensiei

  • Brațele cu rulmenți mai rigide și noii rulmenți de pivot care permit un unghi camber mai negativ a roților asigură un răspuns mai bun al direcției și un control lateral sporit, ceea ce înseamnă mai multă aderență și dinamică în viraje. În mod potrivit, direcția progresivă optimizată ajută mașina să abordeze curbele mai precis. Mai ales în poziția de mijloc, direcția, cu raportul său dependent de unghi, este mai centrată, ceea ce îmbunătățește manevrabilitatea.
  • Suspensia S sport vine standard. Coboară corpul cu 15 mm în comparație cu un A3. Același lucru este valabil și pentru suspensia S sport opțională cu amortizoare adaptive, care a fost reglată special pentru distribuitorul de cuplu și modurile Audi drive select respective. Este folosită și o nouă generație de control electronic al stabilizării. Controlul cuplului selectiv pentru roți, care frânează ușor roțile din interiorul curbei în timpul virajului, a fost, de asemenea, dezvoltat în continuare, la fel ca și comportamentul de tracțiune și decelerare.

Mai multă aderență: două anvelope noi de 19 inchi

  • Audi S3 vine standard cu anvelope de 18 inchi 225/40. Două anvelope de 19 inchi 235/35 sunt disponibile opțional, inclusiv anvelope de performanță cu manevrabilitate optimizată pe uscat și comportament îmbunătățit la frânare.
  • Complet nou în gamă: anvelope sport de la Falken. Ele oferă aderență remarcabil de mare și stabilitate precisă pe pistă, în special pe drumuri uscate. În plus, anvelopele Falken Label D au o manevrabilitate extrem de precisă pe toată gama de viteze.

Decelerație mai mare: discuri de frână mai mari

  • Dinamica crescută a condusului înseamnă o cerere crescută pentru frânare. Din acest motiv, Audi S3 facelift a fost echipat cu discuri frontale ventilate mai mari, care sunt perforate pentru a oferi o evidențiere vizuală. Mecanismele din oțel de 18 inchi măsoară acum 357 mm în diametru. Discul are 34 mm grosime (+4 mm). Etrierele frontale cu două pistoane sunt și ele noi. Plăcuțele sunt și ele mai mari.

Mai multă expresivitate: design progresiv

  • Modelele Audi S3 au un bodykit diferit de cel găsit pe modelele A3. Noi pe S3 facelift sunt barele de protecție și grila de radiator. Standard sunt două terminații duble de eșapament, însă opționalul sistem performance include o tobă de eșapament din titan.
  • Designul progresiv al vehiculului este accentuat și mai mult de noile vopsele metalizate expresive, inclusiv District Green, Ascari Blue și Progressive Red. Pentru prima dată, Daytona Grey este disponibil și într-un finisaj mat.
  • Farurile sunt full LED sau Matrix LED, însă ambele propune până la patru semnături luminoase prin intermediul luminilor de zi.
  • Standard vine cu ambient light package plus. Interiorul prezintă culori închise cu câteva accente argintii. Tavanul este negru, pedalele sunt din oțel inoxidabil, pragurile sunt iluminate cu inserții din aluminiu cu sigla S, ornamentele interioare sunt în stil aluminiu. Cotierele din piele artificială și aerul condiționat confort pe două zone sunt standard.
  • Aplatizat în partea inferioară, volanul sport din piele cu trei spițe este prevăzut cu butoane multifuncționale și noi padele placate cu crom. Scaunele sport cu tetiere integrate au suporturi laterale pronunțate. Pe lângă microfibra Dinamica, este disponibilă o nouă țesătură tehnică texturată pentru incrustațiile decorative, alternative fiind aluminiul și fibra de carbon.
  • Pe lângă radioul digital DAB+ și afișajul tactil de 10.1 inchi, Audi virtual cockpit, un încărcător wireless și patru porturi USB-C vin standard. Opțional este sistemul MMI navigation plus, împreună cu portofoliul complet de conectare și accesul la magazinul de aplicații. Un total de cinci funcții individuale de infotainment și confort pot fi adăugate online prin aplicația myAudi, chiar și după ce vehiculul a fost achiziționat.

Audi S3 va fi disponibil la reprezentanțe din al doilea trimestru al anului 2024. Preț de start: 55.600 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise