A decedat Paolo Pininfarina

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În seara zilei de 9 aprilie, Paolo Pininfarina, nepotul fondatorului Carrozzeria Pininfarina, designerul Battista Farina, a murit la Torino. Avea 65 de ani. Cauza decesului nu se anunță public.

It is with heavy hearts that we announce the passing of our Chairman Paolo Pininfarina, who left us today in Turin at…

Posted by Pininfarina on Tuesday 9 April 2024

Paolo Pininfarina s-a născut la 28 august 1958 în Torino. A fost un inginer, designer și om de afaceri italian, iar din 2008 a fost manager al studioului renumit.

Pininfarina a studiat ingineria mecanică la Politecnico di Torino înainte de a se alătura firmei tatălui său, Sergio Pininfarina, în 1982. Înainte de a se implifica în afacerea de familie, a lucrat ca designer stagiar la Cadillac și Honda (1983). A fost apoi manager de calitate al proiectului Cadillac Allanté (1984–86) și manager de program al Engineering GM 200 la General Motors (1987–89), care a condus la apariția unor modele precum Chevrolet Lumina APV, Oldsmobile Silhouette și Pontiac Trans Sport.

Paolo Pininfarina a devenit primul manager al noii formate companii Pininfarina Extra S.r.l. (1987) care oferă servicii pentru industriile non-auto (mobilă, electrocasnice, maritimă). În același timp se afla în conducerea superioară a firmei auto (membru al Consiliului de Administrație din 1988, vicepreședinte din 2006). A fost președinte din 2008 și până pe 9 aprilie 2024, postul preluându-l de la fratele său, Andrea Pininfarina, care a decedat la vârsta de 51 de ani.

Paolo Pininfarina a fost membru în Consiliul de Administrație al Institutului European de Design din Torino (1996-2004) și a fost fondator emerit participant al Associazione per il Disegno Industriale din Milano.

El a preluat atelierul de caroserii Pininfarina într-o situație financiară dificilă. Sub conducerea sa, legendarul studio și-a diversificat activitatea și s-a transformat în Grupul Pininfarina. Iar din 2018 a apărut noul producător auto Automobili Pininfarina. Hypercarul Battista este primul său produs.

Cmentariile sunt închise