(video) Audi introduce familia modernizată e-tron GT. Modelul de top are 925 CP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După Porsche Taycan, a venit rândul celor de la Audi să introducă modernizatul model e-tron GT. Ambele electromobile împart o platformă comună, însă germanii din Ingolstadt nu au făcut un simplu copy-paste. La urma urmei, cel mai puternic e-tron GT este mai slab decât două versiuni de top ale lui Taycan.

Caracteristici cheie:

Acum trei versiuni în locul a două

  • Noile variante ale seriei e-tron GT combină un design progresist cu o tehnologie inovatoare, fiecare având un aspect distinctiv.
    • Audi S e-tron GT reprezintă sportivitatea elegantă. O mască neagră înconjoară Singleframe-ul inversat, complet închis. Structurile în relief conferă grilei o tridimensionalitate precisă. O bandă în culoarea caroseriei deasupra Singleframe-ului conferă modelului un aspect și mai sportiv. Perdelele de aer, care asigură un flux de aer optimizat în jurul roților frontale, au o formă mai puternică. Un difuzor aerodinamic cu aripioare verticale domină în spate. O inserție în culoarea caroseriei deasupra difuzorului adaugă și mai multă textură vizuală.
    • Audi RS e-tron GT este acum mai sportiv. Numai partea sa frontală prezintă un aspect mult mai radical. Singleframe-ul inversat vine în structura 3D în formă de fagure de miere, tipică pentru RS. Șorțul care încadrează masca neagră deschide vizual mașina în jos. Vehiculul pare mai jos, părând să îmbrățișeze strada în combinație cu lamelele funcționale în formă de L. Partea din spate împrumută elemente din motorsport. Difuzorul aerodinamic face ecoul temei elementelor de eficiență 3D din față, cum ar fi lamelele în formă de L. Lamele vin standard în culoarea caroseriei pentru un aspect sportiv. Un alt detaliu provenit din competiții este un reflector roșu vertical, așezat între canalele aerodinamice.
    • Audi RS e-tron GT performance este primul model RS performance complet electric. Acesta dispune de elemente de design unice și se distinge de RS e-tron GT prin acoperișul opțional din carbon mat, întunecat, în combinație cu elementele opționale de camuflaj din carbon. Aceste elemente reprezintă o premieră pentru Audi și sunt destinate exclusiv modelului RS performance. Camuflajul din carbon este utilizat în structurile gofrate ale barei de protecție, în ornamentele ușilor, în părți ale difuzorului și pe oglinzile laterale.

Alte intervenții la exterior

  • Cele patru inele se prezintă acum într-un design bidimensional de calitate premium, poziționat între grila radiatorului și șorțul frontal.
  • Gama de culori cuprinde nouă finisaje exterioare: solide, metalizate și cu efect perlat. Nimbus Gray este disponibil ca finisaj exclusiv pentru RS e-tron GT și RS e-tron GT performance, în timp ce noua culoare Bedford Green este oferită pentru RS e-tron GT performance.
  • Un pachet opțional Black Optics este, de asemenea, disponibil la comandă. Acesta include inele Audi de culoare închisă, prize de aer, carcasele oglinzilor retrovizoare și elementul difuzorului (S e-tron GT). Modelele RS vin cu inele Audi întunecate standard. În pachetul Black Optics, lamelele în formă de L din bara de protecție și canalele aerodinamice din difuzor sunt finisate în negru lucios. Carcasele oglinzilor exterioare asortate sunt disponibile opțional.
  • Audi a retușat, de asemenea, gama de jante. Noile jante cu spițe multiple de 20 de inchi sunt disponibile pentru modelele S e-tron GT și RS. În plus, Audi a adăugat două noi jante cu șase spițe duble pentru modelele RS.
    • Jantele de 21 de inchi forjate și frezate amintesc de așa-numita “jantă AVUS”, pe care Audi a prezentat-o în 1991 pe studiul Audi Avus quattro. Întreaga suprafață este mată și întunecată pentru RS e-tron GT performance.
Audi RS e-tron GT 2024

Interior

  • Scaune, volan, praguri de intrare și conținut digital, toate au fost redesenate. Proiecția luminii de pe portiere a fost, de asemenea, adaptată. Când se deschide ușa șoferului, apare un diamant roșu cu o umbră roșie; versiunea S prezintă un diamant alb cu o umbră roșie.
  • Pentru familia e-tron GT sunt disponibile noi inserții din lemn de mesteacăn în antracit liniar natural. Pentru RS e-tron GT performance, acestea sunt disponibile și în matte carbon camouflage pentru a se asorta cu exteriorul.
  • Noile caracteristici interioare includ aplicații în Vanadium, un finisaj cu efect de culoare antracit care apare diferit în funcție de iluminare. Aplicațiile sunt disponibile ca opțiune pentru S e-tron GT și sunt standard la modelele RS.
  • Noile versiuni e-tron GT au un volan aplatizat în partea superioară și inferioară. Pentru modelele RS, volanul este prevăzut cu doi sateliți de control roșii și, opțional, cu un marcaj la ora 12.

Variante de scaune și mai multe materiale reciclate

  • Scaunele au fost, de asemenea, îmbunătățite. Noul design este mai dinamic și prezintă acum o inserție integrată cu un logo iluminat.
    • Modelul S e-tron GT vine acum standard cu scaune sport plus cu reglaj pe 14 direcții. În combinație cu pachetul de design fără piele, scaunele sport sunt prevăzute cu cusături contrastante de culoare portocalie.
    • Pentru modelele RS, scaunele pot fi comandate, la cerere, cu o funcție de masaj opțională.
    • Modelul de top are un nou pachet de design exclusivist cu cusături în Serpentine Green pentru a completa finisajul exterior Bedford Green și scaune cu reglare opțională pe 18 direcții.
  • La interior se utilizează materialul sustenabil din microfibră Dinamica și țesătura Cascade.
    • Dinamica, care arată și se simte ca o piele întoarsă, este alcătuită aproape 50% din poliester reciclat. Scaunele, volanul, cozorocul de deasupra cockpitului virtual, oglinzile ușilor, consola centrală și greenhouse sunt compuse în proporție de 37-45% din Dinamica.
    • Modelele RS dispun de Dinamica în negru intens.
    • Amintind de fibrele naturale, țesătura Cascade este fabricată în proporție de 15% din șervețele și 35% poliester reciclat. În interesul protejării mediului, nu este vopsită. Cascade este folosită la scaune și la oglinzile retrovizoare.
    • Mochetele și covorașele sunt realizate din Econyl, un material care constă în fibre de nailon reciclate în proporție de 100 la sută din deșeuri de producție, resturi de țesături și covoare sau plase de pescuit vechi.
Audi RS e-tron GT 2024

Audi virtual cockpit modernizat și acoperiș panoramic inteligent

  • Familia GT este digitală și conectată datorită numeroaselor servicii Audi Connect, a funcțiilor la cerere și a unui magazin de aplicații.
    • Audi virtual cockpit oferă noi informații despre temperatura bateriei și arată în timp real puterea maximă posibilă de încărcare.
    • RS e-tron GT dispune de ecrane cu conținut specific RS. De exemplu, clienții care achiziționează un RS e-tron GT performance pot selecta un afișaj de putere și un vitezometru de culoare albă prin intermediul MMI.
  • Opțional este disponibil un acoperiș panoramic din sticlă, avansat din punct de vedere tehnic. Spre deosebire de materialele anterioare, sticla inteligentă a acoperișului panoramic minimizează lumina directă a soarelui și devine opacă prin simpla apăsare a unui buton. Acest lucru este realizat prin așa-numita tehnologie cu cristale lichide dispersate în polimeri (PDLC), care poate trece de la transparent la opac.
    • Componentele de sticlă controlabile electric conțin două elemente de film PDLC care înglobează cristalele lichide care dau numele tehnologiei. Atunci când nu se aplică nicio tensiune asupra cristalelor, acestea formează un strat netransparent, ceea ce face ca acoperișul de sticlă să fie opac. Atunci când se aplică tensiune, cristalele se realiniază, iar acoperișul devine transparent.
    • Efectul poate fi controlat individual, ca o “cortină digitală”, prin intermediul afișajului MMI, unde clienții pot alege din patru presetări. Grafica suprafețelor mate amintește de fagurele de miere.
Audi RS e-tron GT 2024

Mai eficiente și mai puternice: Tracțiune integrală electrică

  • Motoarele sincrone cu magneți permanenți (PSM) sunt utilizate pe puntea frontală a modelelor S e-tron GT și RS e-tron GT. Au câte 239 CP fiecare.
  • Ca o caracteristică suplimentară, noul RS e-tron GT performance are o electronică de putere modificată pe puntea frontală, dar și un invertor de impulsuri revizuit pentru curenți de descărcare și mai mari.
  • Motorul electric nou dezvoltat de pe puntea din spate este de asemenea unul PSM. ermanenți (PSM). Acesta are o lungime axială de 192 mm și un diametru de 230 mm. Piese precum motorul provin de la platforma Premium Platform Electric (PPE).
    • Electromotorul produce 564 CP, însă are și rezerve de putere pentru situații de conducere extreme.
    • Astfel, puterea totală combinată pe S e-tron GT se ridică la 500 kW (679 CP). Realizează 0-100 km/h în 3.4 secunde.
    • RS e-tron GT atinge o putere electrică maximă de 630 kW (856 CP). Realizează 0-100 km/h în 2.8 secunde.
    • Modelul RS e-tron GT performance oferă o putere de 680 kW (925 CP). Acest lucru îl face cel mai puternic automobil de serie pe care Audi l-a construit vreodată! Realizează 0-100 km/h în 2.5 secunde.
    • Viteza maximă este limitată la 245 km/h. Pe modelele RS la 250 km/h.
  • O nouă funcție de amplificare standard permite ca RS e-tron GT și RS e-tron GT performance să ofere o creștere vizibilă a puterii cu 70 kW în timpul condusului (timp de 10 secunde).
  • În ciuda creșterii semnificative a puterii, Audi a reușit să reducă greutatea motorului electric posterior cu aproape 10 kg. S-a reușit prin reproiectarea unor componente precum rotorul și statorul și prin optimizarea sistemului de răcire. Audi a întărit și arborele de transmisie pentru a asigura o distribuție lină a puterii și a refăcut în continuare componentele electronice responsabile de distribuția tracțiunii integrale, optimizându-le pentru toate modurile Audi drive select.
Audi RS e-tron GT 2024

Baterie mai ușoară

  • Audi a redus greutatea bateriei de înaltă tensiune (-9 kg), crescând în același timp densitatea energetică a acesteia. Are acum 625 kg și o capacitate brută de 105 kWh (netă: 97 kWh).
    • Printre alte măsuri, optimizarea plăcii de răcire în două straturi are ca rezultat o creștere cu 12% a capacității pentru cele 33 de module de celule, fiecare dintre acestea conținând 12 celule de tip pungă cu o piele exterioară flexibilă.
    • Audi a modificat, de asemenea, sistemul de răcire a celulelor în sine.
    • Autonomia maximă ajunge la 609 km (WLTP) în condiții ideale.
  • Această măsură, combinată cu modificările aduse materialelor și separatoarelor și cu chimia adaptată a celulelor, are ca rezultat o densitate energetică mai mare a celulelor. Energia disponibilă pentru noua familie e-tron GT prin recuperare (frânare regenerativă) a crescut, de asemenea, de la 290 la 400 kW. Șoferul poate selecta recuperarea manuală sau automată prin intermediul MMI, precum și să o controleze în trei niveluri cu ajutorul padelelor de pe volan.
  • Audi a crescut și mai mult curenții maximi de încărcare și descărcare la 400 de amperi, prin intermediul unui flux de curent mai mare în interiorul celulelor individuale.
    • Chimia schimbată a celulelor și sistemul de management termic predictiv inteligent și optimizat în continuare, cu o mai bună comutare a pompei și a supapei și o precondiționare rafinată, permit un flux mai mare de energie în timpul încărcării.
Audi RS e-tron GT 2024

Sistem de încărcare nou și mai rapid

  • Sistemul de încărcare nou proiectat al convertorului booster combinat contribuie, de asemenea, la o performanță de încărcare îmbunătățită prin reducerea greutății cu 2.3 kg și prin asigurarea etapelor de conversie a tensiunii de la baterie la sarcina finală.
    • Audi a crescut puterea maximă de încărcare cu 50 kW, ajungând la 320 kW. În condiții ideale, bateria se poate încărca 10-80% în doar 18 minute. Sau, în doar 10 minute, bateria se reîncarcă până la o autonomie de 280 km.
    • Echipat cu Plug&Charge, autovehiculul autorizează și activează automat stațiile de încărcare compatibile atunci când cablul de încărcare este conectat la priză.
    • Noua baterie dispune, de asemenea, de o fereastră de încărcare rapidă semnificativ mai largă. Chiar și la temperaturi scăzute, mașina atinge mai repede performanțe de încărcare foarte ridicate la temperaturi de până la 15°C.
    • Opțional, clienții pot, de asemenea, să încarce cu curent alternativ cu până la 22 kW.
  • Pentru prima dată, Audi virtual cockpit plus oferă acum clienților informații complete despre starea actuală de funcționare a bateriei, inclusiv temperatura sa, o prognoză de încărcare rapidă și starea de precondiționare. În mod specific, această nouă funcție utilizează grafice și pictograme specifice Audi. Astfel, șoferul poate vedea dintr-o singură privire la ce performanță de încărcare se poate aștepta.
  • Sistemul de management termic, care constă din patru circuite de răcire optimizate, menține bateria și componentele sistemului de propulsie la temperatura ideală. În funcție de temperatura exterioară, bateria poate fi răcită sau încălzită pentru o încărcare rapidă. Pompa de căldură standard mărește autonomia, în special iarna.
Audi RS e-tron GT 2024

Suspensie activă și Audi drive select cu moduri RS configurabile individual

  • Suspensia standard este una pneumatică nou dezvoltată cu tehnologie cu 2 camere/2 valve, care oferă avantaje semnificative în ceea ce privește dinamica de conducere, fără a face compromisuri în ceea ce privește confortul.
  • Noua suspensie activă, extrem de inovatoare, este disponibilă și ca opțiune. Acest sistem oferă o răspândire fără precedent între confort și dinamica de conducere.
    • Suspensia menține caroseria mașinii aproape orizontală în timpul frânării, direcției și accelerației dinamice. În aceste situații de conducere, suspensia activă asigură o aderență aproape perfectă la drum cu ajutorul distribuției echilibrate a sarcinilor pe roți.
    • În timpul condusului liniștit, suspensia activă neutralizează aproape în întregime vibrațiile caroseriei, în special atunci când se trece peste denivelări.
    • Atunci când șoferul activează funcțiile curve tilting, starting, and comfort braking, suspensia compensează înclinările și ruliul, ceea ce reduce accelerația resimțită de ocupanții vehiculului.
    • Suspensia activă are, de asemenea, o funcție comfort entry când mașina stă pe loc. În funcție de înălțimea inițială a mașinii, aceasta se poate ridica cu 55-77 mm în câteva secunde.
  • Sistemul Audi drive select dynamic handling îi permite șoferului să controleze caracterul vehiculului. Acesta dispune de trei profiluri: efficiency, comfort și dynamic.
    • Modelul S e-tron GT permite, de asemenea, șoferului să configureze un mod individual.
    • Modelele RS oferă două moduri configurabile individual specifice: RS1 și RS2.
    • Ca o caracteristică exclusivă, modelul RS e-tron GT performance are un mod de performanță conceput pentru o configurație optimă pe circuite dificile.
Audi RS e-tron GT 2024

Noi mecanisme de frânare și direcție pe spate

  • Un sistem de frânare nou dezvoltat și mărit, cu discuri de oțel standard și etriere negre, se ocupă de oprire pe S e-tron GT. Etrierii sunt disponibili opțional în roșu.
    • Ambele modele RS includ discuri de frână acoperite cu carbură de tungsten, care sunt opționale pentru modelul S. Etrierii de frână sunt disponibili la alegerea clientului în negru, roșu sau portocaliu.
    • Audi mai oferă frâne cu discuri carbon-ceramice pentru întreaga familie e-tron GT. Etrierii cu zece pistoane vin standard în culoarea antracit și sunt disponibile în roșu la cerere.
  • La cerere, Audi oferă direcție pe puntea posterioară cu un raport mai direct pe puntea față decât predecesorul. Acest lucru reduce efortul de direcție la viteze mai mici.
    • Sistemul funcționează prin utilizarea unei transmisii cu ax pentru a roti roțile din spate cu maximum 2.8 grade. În sens opus față de roțile frontale, până la o viteză de aproximativ 50 km/h, ceea ce sporește agilitatea și manevrabilitatea sau în aceeași direcție cu roțile frontale de la o viteză de aproximativ 80 km/h, ceea ce îmbunătățește stabilitatea.
    • Între 50 și 80 km/h, sistemul se estompează între un unghi de direcție opus și unul corespunzător, în funcție de situația de condus.
    • Direcția pe toate roțile reduce raza de viraj a mașinii cu aproximativ 0.6 metri.

Noile modele din familia Audi e-tron GT pot fi comandate acum. Prețurile în Germania pentru S e-tron GT încep de la 126.000 de euro, pentru RS e-tron GT de la 147.500 de euro, iar RS e-tron GT performance costă 160.500 de euro.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise