(video) Ford F-150 Lightning SuperTruck – monstru cu 2.72 tone de forță de apăsare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 24.06.2024) Cea de-a 102-a cursă anuală spre vârful muntelui Pikes Peak s-a încheiat ieri în statul american Colorado. Cursa a fost câștigată de Romain Dumas, la volanul acestui Super Truck, care a parcurs cei 20 km în 8:53.563 minute. Însă pickup-ul nu a putut merge mai repede decât mașina de anul trecut.

Pentru Romain Dumas, aceasta este a cincea sa victorie în cursa de la Pikes Peak, recordul all-time (7:57.148) aparținându-i de asemenea.


(18.06.2024) Ford Performance se întoarce din nou pe munții Americii cu un nou vehicul demonstrativ electric – monstrul F-150 Lightning SuperTruck! Inițiativa urmează și își propune să se bazeze pe succesul înregistrat în 2023 cu SuperVan 4.2 (8:47.682 minute).

Proiectat în colaborare cu Ford Design și STARD Advanced Research and Development pentru a excela în condițiile extreme de la Pikes Peak, acest pickup prezintă o aerodinamică avansată.

Generează o forță de apăsare mai mare decât van-ul de anul trecut: 2722 kg la 150 mph! De asemenea, dispune de motoare electrice optimizate pentru performanțe maxime.

Pentru cea de-a 102-a ediție a cursei internaționale de escaladare a dealului Pikes Peak, grupul motopropulsor al SuperTruck va fi alcătuit din trei motoare STARD UHP cu 6 faze și baterii cu celule NMC Li-Polymer de ultra înaltă performanță. Puterea totală generată – peste 1400 de cai.

Demonstratorul, pe bază de F-150 Lightning, este proiectat cu o aripă frontală cu trei elemente, prize de aer în loc de faruri, conducte și lamele pe capotă, planuri de imersie frontale, difuzoare laterale, difuzor spate și o uriașă aripă posterioară cu mai multe elemente pentru a maximiza aerodinamica.

De asemenea, dispune de frâne carbon-ceramice, anvelope Pirelli P-Zero, jante forjate din magneziu și un sistem de suspensie complet personalizat.

Veteran la volan

Pilotul va fi același Romain Dumas, un veteran al Pikes Peak și actualul deținător al recordului general cu VW ID.R. Va fi la a noua sa participare și la a doua sa încercare cu Ford Performance.

„După o ascensiune reușită în 2023, sunt încântat să mă aflu din nou la volan cu această echipă și să ajut la depășirea limitelor a ceea ce poate realiza un vehicul electric pe virajele acestui traseu legendar. În timpul testelor, F-150 Lightning SuperTruck mi-a depășit așteptările, așa că sperăm să avem parte de vreme bună pentru a încerca să facem ceva foarte special.”

Romain Dumas

Din 1916, vehiculele Ford au cucerit Pikes Peak, începând cu un Model T care a finalizat ascensiunea spre vârf (20 km) în 28 de minute și 3 secunde. În acest an, Ford își propune să depășească propriul record din 2023, stabilit de SuperVan 4.2 (8 minute și 47,682 secunde).

Platformă de teste

Rularea vehiculelor electrice de testare în acest loc permite Ford să depășească limitele sistemelor de propulsie EV în cele mai extreme condiții și să aducă aceste învățăminte pentru a îmbunătăți vehiculele de producție. Aceste laboratoare pe roți, orientate spre performanță, facilitează dezvoltarea unor componente precum motoare, invertoare și pachete de baterii, precum și calibrarea software-ului și chimia celulelor de baterii, printre alte domenii.

Programele de demonstrare a vehiculelor electrice fac să avanseze în mod direct cercetarea și dezvoltarea sistemelor de propulsie electrică. Informațiile obținute în cadrul programului Pikes Peak vor contribui la calibrarea software-ului și la chimia celulelor de baterii pentru mașinile de serie, precum și pentru viitoarele programe de curse!

Vezi și: (video) Premieră inedită la Goodwood: Ford Pro Electric SuperVan cu 2000 de cai putere

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise