(video) Premieră: Noul Audi RS Q8 performance este cel mai rapid SUV pe Nordschleife

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Audi completează gama de modele actualizate Q8 cu două versiuni de top! Noului RS Q8 facelift i se alătură noul RS Q8 performance!

Și dacă tot Lamborghini Urus Performante nu mai poate fi comandat din fabrică, mașina germanilor vine să existe ca o continuare a celei italiene, asta dacă cuiva nu-i place Porsche Cayenne Turbo GT, pentru că toate au un tren de rulare identic.

Caracteristici cheie:

Inconfundabil un model Audi Sport GmbH: Exteriorul

  • Un nou șorț frontal cu prize de aer izbitoare, o structură distinctivă în formă de fagure și o lamă în negru lucios (RS Q8 performance o are în gri mat) identifică în mod clar modelele.
  • Grila Singleframe prezintă o structură reinterpretată în formă de fagure, în care fiecare celulă individuală este acum tridimensională.
  • Secțiunea din spate joacă, de asemenea, un rol în avansarea poziției modelelor în partea superioară a gamei. Cele două terminații de eșapament ovale sunt prima caracteristică distinctivă a unui model RS. Audi Sport GmbH a plasat între ele un difuzor care este împărțit la mijloc de un reflector.

Modelul de top al seriei dispune, de asemenea, de o nouă tehnologie de iluminare

  • Cel mai puternic model din serie utilizează acum faruri Matrix LED. Opțional sunt disponibile faruri HD Matrix LED cu lumină laser ca fază lungă suplimentară. Un bezel întunecat distinge vizual modelul de top de modelul de bază.
    • Oricare dintre cele cinci semnături digitale ale luminilor de zi adaugă un aspect deosebit. Clienții pot selecta semnăturile prin intermediul MMI, dintre care una este un design cu steag în carouri, disponibil exclusiv pentru RS Q8.
  • Pentru prima dată, RS Q8 utilizează stopuri OLED în mare parte digitalizate, cu cinci semnături luminoase digitale. În combinație cu sistemele de asistență, acestea au o funcție de indicare a proximității pentru o mai mare siguranță rutieră.

Gata pentru orice: motor cu opt cilindri în două niveluri de putere

  • Noul RS Q8 va oferi în continuare 600 CP și un cuplu de 800 Nm, care este disponibil între 2200 și 4500 rpm. Puterea motorului biturbo cu opt cilindri face ca dinamica de condus să fie remarcabilă. RS Q8 accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3.8 secunde. Viteza maximă standard e limitată electronic la 250 km/h, dar poate fi mărită opțional la 280 sau la 305 km/h.
  • Noul RS Q8 performance va avea să ofere 640 CP și 850 Nm. Poate realiza 0-100 km/h în 3.6 secunde.
    • Este cel mai puternic motor cu combustie produs în serie din istoria Audi Sport GmbH. Prin reducerea contrapresiunii, sistemul de evacuare nou dezvoltat, mai ușor, crește puterea mașinii, creând în același timp un sunet mai sportiv și mai sugestiv.
    • Opțional, sistemul de evacuare poate fi înlocuit cu sistemul de evacuare RS sport, care intensifică și mai mult experiența sonoră și iese în evidență cu terminații negre lucioase.

Dinamică de conducere pentru distracție maximă la volan: Diferențial central autoblocant

  • Ambele versiuni sunt echipate standard cu tracțiune integrală permanentă quattro, pe care Audi Sport GmbH o combină cu un Tiptronic cu opt trepte de viteză cu timpi de schimbare mai rapizi.
  • Un diferențial central complet mecanic, cu designul său compact și ușor, distribuie puterea motorului către puntea față și puntea spate într-un raport 40:60.
    • În cazul unei alunecări, nu mai mult de 70 % din cuplul motor este aplicat punții față și până la 85% punții spate.
Audi RS Q8

Agilitate și stabilitate în orice situație: suspensia

  • Ambele modele vin standard cu suspensie pneumatică adaptivă sport cu amortizare controlată, care a fost reglată special pentru RS. Garda la sol poate fi modificată într-un interval de până la 90 mm.
  • Ca opțiune, ambele modele oferă stabilizarea activă electromecanică a ruliului (eAWS), care minimizează semnificativ mișcările laterale ale caroseriei. Ambele osii sunt conectate de un motor electric compact între cele două jumătăți ale stabilizatorului.
    • Atunci când mașina se conduce în linie dreaptă, cele două jumătăți sunt deconectate. Asta reduce mișcările caroseriei pe drumurile denivelate.
    • Atunci când mașina ia viraje, motoarele electrice rotesc stabilizatoarele în sens opus unul față de celălalt, ceea ce reduce vizibil înclinarea laterală.
    • O baterie litiu-ion de 48 V alimentează eAWS cu energie. Unitatea compactă și ușoară de stocare a energiei, care poate absorbi și elibera curenți mari într-un timp foarte scurt, alimentează cele două motoare electrice cu o putere maximă de 1.5 kW fiecare.
  • Opționalul dynamic package plus pentru RS Q8 oferă performanțe și mai mari, oferind mașinii viteza maximă de 305 km/h. Printre componentele suplimentare se numără: eAWS, diferențial quattro sport și frâne carbon-ceramice (montate standard pe RS Q8 performance).
    • În spatele roților se află standard un sistem de frânare RS cu discuri de frână compozite ventilate (420 mm în față, 370 mm în spate). Etrierii de frână (frontali cu 10 pistoane) vin standard în negru. Acestea sunt disponibile și cu un finisaj roșu opțional și prezintă inscripția RS în față și în spate.
    • Discurile carbon-ceramice măsoară 440 mm (față) și 370 mm (spate). Etrieii sunt vopsiți standard în gri, iar opțional în roșu sau albastru.
  • Direcția integrală standard întoarce roțile din spate cu până la 1.5 grade în direcția opusă a roților din față (când se schimbă rapid benzi). La viteze mai mici, acestea se rotesc cu până la cinci grade în direcția opusă roților din față. Acest lucru reduce corespunzător raza de virare.
Audi RS Q8

Sportiv de la jante până la cusături: Opțiuni de echipare

  • Pentru exterior este disponibilă o gamă extinsă de noi finisaje de vopsea, inclusiv trei opțiuni metalizate: Sakhir Gold, Ascari Blue și Chili Red. În plus față de gama standard, Audi exclusive îndeplinește cererile clienților pentru finisaje individuale.
  • În timp ce oglinzile exterioare, elementele spoilerului față și ornamentele de pe geamuri și difuzorul spate sunt întotdeauna negre la RS Q8, versiunea performance le are în gri mat, iar toate celelalte echipamente sunt negru lucios. Un pachet suplimentar pentru RS Q8 performance cu toate dotările care vin standard pe RS Q8, enumerate aici, se oferă în carbon mat sau negru lucios.
  • Noile jante opționale din aliaj ușor de 23 inchi cu design cu 6 spițe în Y și anvelope 295/35 conferă modelului RS Q8 un aspect net diferit. Acestea sunt, de asemenea, disponibile opțional în negru metalizat, Neodymium Gold mat, gri mat mătăsos argintiu sau negru metalizat argintiu. Ambele versiuni de top ale seriei vin standard cu jante din aliaj ușor de 22 inchi cu 10 spițe (295/40).
  • Ca opțiune exclusivă pentru RS Q8 performance sunt disponibile jante de 23 inch din aliaj ușor. Ele sunt fabricate prin intermediul unui proces de forjare și frezare de înaltă tehnologie.
    • Inspirat de motorsport, designul cu spițe 5-Y asigură o răcire optimă a frânelor.
    • De asemenea, acestea reduc masa nesuspendată cu aproximativ 5 kg comparativ cu jantele standard de 22 inchi. Reducerea totală a greutății cu aproximativ 20 kg îmbunătățește răspunsul la accelerație al mașinii.
    • Acestea sunt disponibile în negru metalizat argintiu, gri mat sau negru mat.
    • De asemenea, clienții pot alege anvelopele de înaltă performanță Pirelli P Zero 295/35 R23, care oferă o aderență constant mai bună pe carosabil umed și uscat.
Audi RS Q8

Interior

  • Pachetele RS design în roșu, gri sau albastru sunt disponibile pentru interior. Pachetul albastru este exclusiv pentru RS Q8 performance. Lama din consola centrală, covorașele, volanul și marginile centurilor de siguranță prezintă cusături contrastante roșii sau gri. Centurile de siguranță sunt în întregime în culoarea Ocean Blue, ca o caracteristică specială a pachetului. Volanul este acoperit cu Alcantara. Levierul cutiei de viteze și partea laterală a lamei din consola centrală sunt acoperite cu microfibră Dinamica, care este fabricată din fibre PET reciclate.
  • Scaunele sport perforate cu cusături în formă de fagure de albine prezintă, de asemenea, cusături contrastante în culoarea pachetului ales.
  • Inlay-urile decorative pentru ambele modele sunt disponibile în aluminiu mat periat cu relief liniar argintiu, aluminiu Race Anthracite, Carbon Twill mat sau Gray Oak. Ca o altă opțiune exclusivă, aluminiul negru periat diagonal este disponibil pentru RS Q8 performance.
  • Pachetele de design RS plus, în trei variante de culoare, oferă caracteristici suplimentare la cerere. De exemplu, cotierele ușilor și cele centrale sunt disponibile în microfibră Dinamica. O caracteristică exclusivă a acestei variante de echipare este panoul central al scaunului cu incrustații gri, roșii sau albastre. Culoarea aleasă de client este dezvăluită prin scaunele sport perforate. În plus, spătarele scaunelor prezintă un logo RS reliefat în culori asortate.
Audi RS Q8

Caracteristici speciale suplimentare pentru RS Q8 performance

  • Pe lângă un LED de intrare care proiectează pe sol inscripția “RS performance”, Audi virtual cockpit plus de 12.3 inchi dispune de un indicator luminos de schimbare a treptelor în modul manual. Acesta schimbă afișajul turației de la verde la galben la roșu, clipind într-un mod identic cu cel utilizat în motorsport pentru a indica momentul optim pentru schimbarea treptelor de viteză. Vizibil prin simboluri în Audi virtual cockpit, un Launch Control exploatează pe deplin potențialul de accelerare.

Noul RS Q8 performance: Deținătorul noului record

  • Noul RS Q8 performance a luat de la Porsche Cayenne Turbo GT, un alt model cu care împarte trenul de rulare, recordul de timp pe Nordschleife. Pilotul de curse și dezvoltare Frank Stippler a parcurs cei 20,832 km ai circuitului în 7:36,698 minute, fiind cu peste două secunde mai rapid.

Noile Audi RS Q8 și RS Q8 performance sunt disponibile de comandat din 27 iunie. Prețurile încep de la 141.900 și 155.700 de euro respectiv.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise