Fostului președinte al raionului Orhei i s-a anulat dreptul de conducere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În primul weekend al lunii august din 2023, fostul președinte al raionului Orhei s-a numărat printre 52 de conducători de vehicule depistați în stare de ebrietate.

Amintim că acesta a fost prins la volanul unei Skoda, noaptea târziu, cu 0.53 mg/l de alcool în aerul expirat.

Din 7 septembrie 2023 și până la 28 iunie 2024 i s-a examinat dosarul penal. De notat că niciodată nu și-a recunoscut vina!

Fostului președinte al raionului Orhei i s-a anulat dreptul de conducere
FOTO: zdg.md

Iată decizia luată:

Țurcanu Dinu Elisei a fost recunoscut vinovat de săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 2641 alin. (1) Cod penal al RM (condus în stare de ebrietate avansată).

I s-a stabilit o pedeapsă sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității în mărime de 240 de ore. De asemenea, i s-a anulat dreptul de a conduce mijloace de transport (având permis din cel vechi, fără termen de valabilitate).

Instanța din Orhei i-a mai explicat că, în caz de eschivare cu rea-voinţă de la munca neremunerată în folosul comunităţii, aceasta se va înlocui cu închisoare! Patru ore de muncă neremunerată vor fi considerate echivalentul unei zile de închisoare!

Cheltuieli judiciare nu au fost solicitate. Acțiune civilă nu a fost înaintată. Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți, prin intermediul Judecătoriei Orhei, în termen de 15 zile de la pronunţare.

Cmentariile sunt închise