(video) Noul “prinţ” al fibrei de carbon forjate – McLaren 720S by Novitec

Atelierul german Novitec a decis să experimenteze şi cu fibra de carbon forjată în pregătirea programului de tuning pentru varianta decapotabilă a supercarului McLaren 720S, după ce anterior a modificat şi coupeul. Totuşi, câtă cantitate de fibră de acest fel pot folosi cei de la Mansory, nu credem că ar mai face-o nimeni.

După cum îi sugerează și numele, modelul McLaren 720S are 720 de CP/770 Nm care provin de la un V8 bi-turbo de 4.0 litri, care propulsează mașina de la 0-100 km h în 2.9 secunde și menține distracția până la maxim 341 km/h.

Manipulările făcute de Novitec au avut menirea să schimbe aceste cifre şi le-a reuşit. Acum maşina este capabilă să prindă suta în 2.7 secunde sau poate chiar mai rapid, poate atinge 200 de km/h după ce a pornit de pe loc în doar 7.5 secunde, iar viteza maximă atinge aproape 350 de km/h!

Performanţele maxime sunt asigurate doar de pachetul de performanţă NOVITEC POWER STAGE 2, care măreşte puterea propulsorului, datorită unui modul N-TRONIC care este conectat la unitatea de control electronic şi a unui eşapament sport care sună mai „rău” din oţel inoxidabil, până la 806 CP şi 878 Nm.

Pentru cei care nu îşi doresc atât putere există pachetele STAGE 3 (791 CP/863 Nm) şi STAGE 1 (773 CP/849 Nm). Opţional se mai propune un sistem de evacuare a eşapamentului mai uşor, din inconel, cu terminaţii din oţel inoxidabil de 95 mm, polişate sau negre mat.

Combinațiile de jante și anvelope de la Novitec sunt aplicația perfectă pentru un contact maxim cu drumul. Dimensiunile jantelor și ale anvelopelor sunt adaptate direct la fiecare vehicul, astfel încât niciodată nu este nevoie de nici o ajustare a setării și programării vehiculului original. Designul fiecărei roţi se potrivește perfect și utilizează monitoarele de presiune din fabrică și capacele centrale.

Jantele Novitec sunt fabricate exclusiv pentru McLaren. Pentru 720S se oferă modelul MC1 cu dimensiuni de 20 de inci pe faţă şi 21 de inci pe spate, în diverse culori la alegere (72). Acestea stau aşezate perfect pe supercar dacă se mai optează pentru nişte componente care extind ecartamentele cu 22 şi 30 de mm respectiv, dar şi o serie de arcuri sportive care îi micşorează garda la sol cu 30 de mm.

Novitec a mai creat şi o serie de elemente din fibră de carbon forjată care completează caroseria sau le înlocuiesc pe unele originale din uzină. Important este că toate nu au fost dezvoltate doar pentru a înfrumuseţa maşina, cu o textură nouă asemănătoare marmurei, ci contribuie şi la aerodinamică, fiind testate într-un tunel de vânt.

Pentru habitaclu nu se anunţă careva modificări, însă la solicitarea clientului profesioniştii de la Novitec pot interveni pentru a satisface orice dorinţă.

Dar asta nu este tot pentru McLaren 720S Spider. Un program N-Largo este deja în curs de dezvoltare, care pentru coupe deja s-a epuizat în câteva zile!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/