(video) Goodwood Festival of Speed 2024, ziua a 4-a și ultima, este LIVE

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 14.07.2024) Astăzi e ultima zi de festival la Goodwood, cea mai interesantă. Cele mai rapide mașini se întrec pentru a ajunge cel mai repede în capătul traseului de 1.86 km. S-ar putea bate recordul din 2022?!


(update 13.07.2024) Ziua a treia este LIVE de la 10:30! Stați aproape pentru că astăzi ar mai putea avea loc premiere auto. Între timp, despre premierele despre care am relatat până acum – AICI.


(update 12.07.2024) Ziua a doua este LIVE de la 10:30! Stați aproape căci astăzi se prezintă mașina celor de la Red Bull!


Festivalul Vitezei de la Goodwood, ediția a 31-a, a început! Evenimentul de patru zile va reuni o gamă excepțională de mașini și motociclete, cu premiere și debuturi după fiecare colț.

De astăzi și până duminică inclusiv, evenimentul va fi transmis online și aici pe AutoBlog.MD (joi de la 11:00, iar în celelalte trei zile de la 10:30, ora Moldovei). În fiecare zi, transmisiunea în direct va dura câteva ore (de regulă până seara) şi ulterior vor putea fi urmărite reluări. Programul FOS 2024.

În acest an, marca britanică MG se va afla în centrul atenției, cu un exponat central înălțător pentru a marca aniversarea de 100 de ani. Iar tema „Horseless to Hybrid: Revoluții în putere” va celebra progresele tehnologice care au modelat motorsportul și automobilismul de la origini până în prezent și în viitor, într-o frenezie de putere, viteză și zgomot.

Elementul central

În acest an, elementul central al Festivalului Vitezei va prezenta MG, întrucât marca își sărbătorește centenarul. Sculptura monumentală a lui Gerry Judah va prezenta mult-așteptatul Cyberster, care și-a făcut debutul mondial la evenimentul din 2023.

Shootout Sunday

Croindu-și drum prin centrul evenimentului, hillclimb este un element emblematic al Festival of Speed. Duminică, piloți și mașini de renume mondial se vor lupta pentru a stabili cel mai rapid timp pe deal și pentru a vedea dacă pot bate recordul fulminant al lui Max Chilton stabilit în 2022.

Oracle Red Bull Racing

Nu numai că Festivalul Vitezei va găzdui debutul mondial al foarte așteptatului Hypercar RB17 proiectat de Adrian Newey (vineri dimineața). Oracle Red Bull Racing ni se alătură pe tot parcursul weekendului pentru a marca două decenii de competiție în F1 cu aproape 20 de monoposturi diferite.

Fanii îl pot vedea duminică pe actualul și triplul campion mondial de Formula 1, Max Verstappen, în acțiune pe hillclimb, alături de coechipierul său Sergio Pérez, directorul echipei și CEO Christian Horner, precum și foștii piloți Red Bull David Coulthard, Christian Klien, Daniel Ricciardo și Mark Webber.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz va marca 130 de ani de implicare în motorsport la Goodwood Festival of Speed ​​2024. Vor putea fi văzute mașini sport din toate epocile și seriile de curse până la actuala Formula 1. Inclusiv restaurata minuțios Mercedes Targa Florio originală din 1924!

Richard Petty

Un vizitator obișnuit al Festivalului Vitezei, Richard Petty ni se alătură încă o dată, familia Petty sărbătorind 75 de ani de implicare în motorsport. Septuplul campion NASCAR Cup Series va fi onorat cu un moment de balcon vineri. Va fi însoțit de faimosul său Plymouth Superbird din 1970, condus de fiul său, Kyle Petty.

Formula 1

Recunoscut ca locul în care te poți întâlni cu cele mai mari nume din sporturile cu motor, Festivalul Vitezei oferă vizitatorilor un acces extraordinar la mașini, motociclete, piloți și echipe care, departe de presiunea unui mediu de curse, acceptă oportunitatea de a interacționa cu fanii.

Anul acesta nu este cu siguranță o excepție, șase echipe F1 confirmând participarea la Festival of Speed: BWT Alpine F1 Team, Scuderia Ferrari HP, McLaren Formula 1 Team, Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team, Oracle Red Bull Racing și Williams Racing.

Piloți vedete

Sărbătorile continuă în ziua de sâmbătă a evenimentului. Cel mai de succes pilot de pe Isle of Man TT din istorie, Michael Dunlop, va fi onorat. Emoțiile nu se opresc aici, mai multe vedete din F1 alăturându-se evenimentului.

Alături de actualii piloți Red Bull, își vor face apariția Alex Albon, Fernando Alonso, Logan Sargeant și Yuki Tsunoda. Trei dintre piloții juniori de la Alpine – Kush Maini, Sophia Flörsch și Jack Doohan – vor avea ocazia să guste din experiența F1 în timpul evenimentului.

Marcând o revenire în 2024, cei de la Iron Dames vor urca pentru prima dată pe deal cu Lamborghini Huracán GT3 Evo 2, la volanul căruia se vor afla piloții Michelin Le Mans Cup, Célia Martin și Karen Gaillard. În plus, duo-ul de raliuri de la Iron Dames, format din Sarah Rumeau și Julie Amblard, va rula cu Ford Fiesta Rally2 prin Forest Rally Stage de la Goodwood.

Exclusivități mondiale, debuturi și dezvăluiri

Cele mai mari mărci și producători își vor prezenta cele mai recente proiecte în Supercar and First Glance Paddocks. Vizitatorii se pot aștepta să vadă noul Land Rover Defender Octa, BMW M4 CS, Yangwang U8 debutând în public – multe alte mărci păstrând secretul pentru moment. Chiar și unicul Koenigsegg Chimera și-a anunțat prezența pe ultima sută de metri.

Cartier Style et Luxe Lawn

În contrast cu zgomotul și entuziasmul de la hillclimb, Cartier Style et Luxe Lawn reunește unele dintre cele mai intrigante și frumoase vehicule din lume. Celebrând designul și restaurarea automobilelor, clasele din acest an sunt tractoare de epocă, Bugatti Type 57, mașini de plajă, Silver Ghosts, Marcello Gandini și Pagani.

FOS Tech

Future Lab, prezentat de Randox, va reveni pentru al șaptelea an, explorând tema “Tehnologie pentru o lume mai bună”, cu expozanți grupați în patru subteme: “Protejarea planetei”, “Roboți pentru salvare”, “Viitorul zborului” și “Lumea noastră în pixeli”.

În acest an, Indy Autonomous Challenge se va confrunta cu cea mai rapidă mașină de curse autonomă din lume, AV-24, și va încerca să stabilească un record autonom.

Nu uitați să priviți în sus!

Toți ochii se vor îndrepta și spre cer, deoarece Red Arrows vor uimi spectatorii cu un spectacol joi și vineri. Renumită pentru spectacolele sale magnifice, Royal Airforce Aerobatic Team a devenit un pilon de bază al Festivalului Vitezei de la Goodwood.

Cmentariile sunt închise