(video) Ford SuperVan 4.2 și Czinger 21C – cele mai rapide mașini din acest an la Goodwood

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford SuperVan 4.2 a venit pentru prima dată la Goodwood Hillclimb, cu scopul de a stabili un timp rapid în concursul Shootout. Și a mai venit la exact 30 de ani de la debutul lui Ford Supervan 3. Iar Romain Dumas a reușit duminică seara să parcurgă cei 1.86 km în 43.98 secunde.

Pentru comparație, recordul absolut este de 39.08 secunde, iar precedentul record al lui Dumas a fost în 2019 cu VW ID.R – 42.32 secunde.

SuperVan 4.2 este o versiune mai dezvoltată a SuperVan 4 din 2022

A suferit o reproiectare completă a aerodinamicii pentru a crește forța de apăsare. Produce acum peste 1995 kg de forță la 240 km/h!

Principalele caracteristici aerodinamice includ un spoiler spate și un splitter frontal din fibră de carbon ușoară, ambele ajutându-l să rămână lipit de pistă. Șasiul a suferit, de asemenea, o reducere a greutății pentru a îmbunătăți echilibrul general și a oferi agilitate în condiții extreme.

Upgrade-uri au fost aduse și sistemului de propulsie. Prin reducerea numărului de motoare STARD UHP cu 6 faze (de la patru la trei) și prin utilizarea celulelor NMC Li-Polymer de foarte înaltă performanță de la STARD, dubița atinge un raport optim putere/greutate, păstrând în același timp sistemul de tracțiune integrală cu un motor în față și două în spate.

Cu o putere de descărcare combinată de peste 2000 de cai, SuperVan 4.2 își poate dezlănțui întregul potențial. Totodată, valorifică noua performanță de regenerare a bateriei, cu o putere de 600 kW, pentru o utilizare optimă a energiei.

Ford Performance și STARD au mai echipat SuperVan 4.2 cu un sistem revizuit de frânare regenerativă cu discuri de frână carbon-ceramice, jante forjate din magneziu și anvelope de curse Pirelli P Zero, arbori de transmisie mai buni, un parbriz Perspex și un interior minimalist de curse pentru a elimina orice greutate inutilă.

Iar cel mai rapid timp printre automobilele stradale de producție s-a dovedit a fi un Czinger 21C Rattlesnake Green!

Avândul pe Chris Ward la volan și în ciuda unui mic accident, automobilul a parcurs traseul în 48.83 secunde. Asta înseamnă că recordul lui Rimac Nevera din 2023 (49.32 secunde) a fost anulat.

Amintim că noul Czinger C21 va fi fabricat în doar 80 de unități. Desenat și fabricat în California, noul deținător al recordului utilizează un motor V8 biturbo de 2.88 litri și două motoare electrice montate în față pentru a furniza o putere totală de 1267 cai (opțional 1373 CP).

Modelul există în forma unui 21C obișnuit, în versiunea 21C V Max care poate atinge peste 400 km/h și un derivat 21C Blackbird Edition orientat mai mult pentru utilizare pe circuit (limitat la doar patru exemplare).

Cmentariile sunt închise