Lucid anunță cel mai eficient automobil electric din lume

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lucid anunță despre un set de actualizări pentru modelul Air din gama anului 2025. Acestea îi permit versiunii de bază, Air Pure, să atingă un consum de 5 mile per kWh și un indicator record de 146 MPGe.

Miles per gallon gasoline equivalent (MPGe sau MPGge) este o măsură a distanței medii parcurse per unitate de energie consumată. MPGe este utilizat de Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA) pentru a compara consumul de energie al vehiculelor pe bază de combustibili alternativi, al vehiculelor PHEV și al altor vehicule cu tehnologie avansată cu consumul de energie al vehiculelor tradiționale cu combustie internă, evaluat în mile per galon american.

Lucid Air Pure

Eficiență energetică de ultimă generație

Lucid Air Pure 2025 este numit cel mai eficient vehicul stradal, produs în serie, de pe toată planeta, din punct de vedere energetic. Este primul care poate înregistra o autonomie de 5 mile (8 km) per kWh de energie consumată. Noua baterie de 84 kWh permite o autonomie estimată de EPA la 420 de mile (676 km).

Acest lucru înseamnă că noul Lucid Air Pure necesită mai puțină energie electrică pentru orice călătorie efectuată, de la A la B, decât orice alt vehicul de pe piață în prezent. Consumul mai mic de energie pentru a călători mai departe permite vehiculelor electrice să ofere autonomia pe care consumatorii o așteaptă, reducând în același timp dimensiunea pachetelor de baterii costisitoare.

Reducerea dimensiunii pachetelor de baterii permite, de asemenea, construcția mai multor autovehicule dintr-o anumită cantitate de materii prime. Atunci când este momentul reîncărcării, pachetul mai mic de baterii din Lucid Air Pure reduce solicitările rețelelor electrice publice și permite parcurgerea mai multor kilometri cu mai puțină energie în timpul încărcării rapide în timpul călătoriilor.

Pentru a pune acest lucru într-un anumit context, noul Lucid Air Pure nu numai că este mult mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil decât vehiculele populare pe benzină, cum ar fi Honda Civic și Toyota Prius Hybrid, ci este chiar și semnificativ mai eficient decât alte vehicule complet electrice.

Autonomie remarcabilă, chiar și în aer rece

Gama de modele oferă o autonomie remarcabilă chiar și în condiții de frig. Introdusă pentru prima dată pe modelul Air Sapphire și apoi adăugată pe Air Grand Touring din 2024, o pompă de căldură ultra-compactă și de înaltă performanță este acum standard pe fiecare Air.

Un salt în performanța digitală

O altă actualizare majoră. Fiecare model nou Air din 2025 primește acum hardware de control de nouă generație. Rezultatul este o putere de procesare de trei ori mai mare și o memorie de două ori mai rapidă.

Toate modelele, de la Air Pure la Air Grand Touring, vor veni acum standard cu sistemul DreamDrive Premium ADAS (Advanced Driver Assistance System). Include monitorizarea 3D Surround View, Blind Spot Display live și multe altele.

Experiența de divertisment în mașină este, de asemenea, mai bună pe Air Grand Touring. Sistemul audio SurrealSound Pro vine standard.

Gama de versiuni pentru 2025 este următoarea:

  • Lucid Air Pure, acum doar RWD, 430 CP – 69.900 de dolari
  • Lucid Air Touring AWD, 620 CP – 78.900 de dolari
  • Lucid Air Grand Touring AWD, 819 CP – 110.900 de dolari
  • Lucid Air Sapphire AWD, 1234 CP – 249.000 de dolari

Cmentariile sunt închise