Tesla a emis un recall masiv, dar și o recomandare privind trucul cu prosopul umed

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tesla a anunțat un nou recall la scară largă. Implică 1.85 milioane de mașini electrice din toate cele patru modele de autoturisme pe care le produce. Însă vestea bună este că problema importantă va putea fi rezolvată de la distanță printr-un update de software!

Tesla
FOTO: carscoops.com

A fost descoperită o defecțiune care, în anumite circumstanțe, poate provoca deschiderea capotei. Mașinile electrice Tesla sunt capabile să notifice șoferul atunci când capacul frunk-ului nu este închis suficient de bine. Însă acest sistem de notificare ar putea să nu funcționeze mereu.

Dacă o mașină electrică este condusă pe o autostradă având capota întredeschisă, în teorie, aceasta s-ar putea deschide sub presiunea aerului. Acest lucru ar putea duce la deteriorarea parbrizului și/sau producerea unui accident rutier.

În urma constatărilor unor incidente înregistrate în China la începutul anului, Tesla a efectuat investigații în Europa și în America de Nord și a descoperit aceeași problemă și unele cereri de garanție care corespund problemei.

Compania va trebui să repare de la distanță 1.849.638 de mașini electrice: Model 3 din modelul anilor (MY) 2017-2024 fabricate între 6 septembrie 2017 și 15 iulie 2024, echipate cu un sistem de închidere a capotei produs în China; precum și toate Model S MY 2013-2024, Model X MY 2016-2024 și Model Y MY 2020-2024 livrate. Potrivit unor rapoarte, distribuirea “patch-ului” software a început deja.

Carscoops precizează că această campanie de service plasează Tesla în fruntea pieței americane în ceea ce privește numărul de mașini rechemate în 2024. În cadrul ultimelor opt recall-uri, 4.4 milioane de mașini electrice au fost implicate în reparații hardware sau software. Anterior, lider era Ford cu 31 de campanii și 3.66 milioane de mașini afectate.

În același timp

Tesla a mai emis o declarație specială în care le cere proprietarilor de mașini electrice să nu folosească unul truc folosit în procesul de încărcare. Mai exact să nu mai înfășoare o cârpă umedă în jurul mânerului mufei cablului de încărcare. Conform InsideEVs, acest truc este cunoscut printre proprietarii de Tesla de mai mulți ani și poate într-adevăr, în anumite circumstanțe, să crească viteza de încărcare. Cu toate acestea, Tesla îl consideră periculos!

Lifehack-ul se aplică în principal stațiilor Supercharger V2, ale căror cabluri nu sunt echipate cu sisteme active de răcire. Într-o zi călduroasă, mânerul cablului se poate supraîncălzi din cauza luminii solare, forțând sistemul electronic să reducă curentul de ieșire. Dar dacă se înfășoară un prosop umezit cu apă rece în jurul mufei, poate fi redusă temperatura sa fizică și, respectiv, păcăliți senzorii în același timp.

Această mișcare poate crește puterea curentului de încărcare de la 60 la 95 kW și este deosebit de eficientă într-o zi călduroasă, când bateria este foarte descărcată. Datorită prosopului umed se poate economisi din timpul de așteptare a încărcării.

Cu toate acestea, Tesla s-a pronunțat împotriva unui astfel de amatorism. Compania a declarat că, de fapt, lifehack-ul este inutil, iar electronica nu poate fi păcălită. Din contra, un prosop umed poate crea un risc de supraîncălzire sau de defecțiune a echipamentului, precum și de interferență cu senzorii, ceea ce va face dificilă pentru companie recunoașterea defecțiunilor reale.

Cmentariile sunt închise