(video) Premieră: NILU – cel mai puternic hypercar aspirat natural (non-hibrid) din lume

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Designerul auto Alexander (Sasha) Selipanov are 20 de ani de experiență în spate. A fost implicat în peste 50 de proiecte pentru Koenigsegg, Bugatti, Genesis, Lamborghini, Volkswagen, Audi, Skoda, Bentley, Seat, Hyundai și alții.

Talentul său a fost utilizat pe mașini precum Bugatti Chiron, Atlantic Concept și Vision GT, Koenigsegg Gemera și CC850, Lamborghini Huracan, Genesis Essentia și Mint, etc. Mai nou a decis să-și deschidă propria companie producătoare de automobile de nișă – Nilu27.

Compania fondată de Sasha și Inna Selipanov are intenția de a introduce o gamă extraordinară de vehicule în următorii zece ani. Și totul începe în această vară cu debutul public al primului model. Uluitorul hypercar NILU va fi dezvăluit publicului la Pebble Beach, acolo unde se va încerca găsirea primilor clienți.

Noua companie – numită după o combinație a numelor fiicelor fondatorilor, Nica și Lucia – aduce o profunzime de neegalat a cunoștințelor și expertizei auto. Iar cofondatoarea aduce întreprinderii o bogată experiență în marketing și dezvoltarea afacerilor.

Pe lângă faptul că sunt căsătoriți de mai bine de 20 de ani, Inna și Sasha s-au bucurat de colaborări dinamice în timpul stagiilor lor respective la Genesis și la Koenigsegg. Combinarea seturilor lor complementare de competențe în această nouă inițiativă îi pune pe o cale unică de a perturba industria.

Caracteristici cheie:

Concept

  • Hypercarul NILU sfidează tendințele tradiționale ale industriei auto. Evitând electrificarea, digitalizarea și alte ajutoare tehnologice, NILU va oferi o experiență de condus brută, nefiltrată, necenzurată. Cântărește 1200 kg.
  • Inspirându-se din surse precum cursele de F1 și Le Mans din anii ’60, casele de design italiene clasice, filozofia Bauhaus “forma urmează funcția”, mașinile americane de modă veche, mașinile de drift, matematica și muzica metal avant garde, designul NILU este la fel de eclectic pe cât este de original.
  • Scopul lui Sasha a fost să creeze o mașină cu un design “inevitabil”: proaspăt și totuși oarecum familiar. Exteriorul NILU rezultat, cu secțiunile sale strânse și curbele sinuoase, este funcțional, suplu și aerodinamic. Pentru un contrast maxim, acesta juxtapune suprafețe sculpturale curate cu compartimentul motor mecanic, expus și detaliat. Fidel filozofiei Bauhaus, NILU evită elementele de stil superflue pentru a celebra frumusețea funcțională esențială.

Șasiu și cabină

  • Șasiul NILU prezintă o construcție monococă din fibră de carbon personalizată cu subcadre tubulare ușoare din aliaj de aluminiu. Spre deosebire de subcadrele “la modă” din compozit, designerul a ales în mod deliberat o abordare tubulară pentru a îmbunătăți accesul la componentele transmisiei, facilitând în același timp fără efort extragerea căldurii și sărbătorind estetica mecanică.
  • Cabina NILU a fost proiectată pentru a oferi unghiuri de vizualizare perfecte, cu ergonomie și siguranță ideale. Designerul a reușit să obțină o linie a acoperișului incredibil de joasă și dimensiuni compacte ale cabinei fără a sacrifica confortul.
    • NILU are două locuri pentru adulți într-o dispunere tradițională, unul lângă celălalt, cu cele mai bune intrări și ieșiri din clasă, posibile datorită ușilor substanțiale de tip ”aripi de pescăruș”, înălțimilor reduse ale pragurilor și scaunelor fixe, scufundate, care nu blochează deschiderile ușilor cu pernele lor laterale.
  • Interfața om/mașină se bazează pe comenzi manuale, analogice, input-uri și feedback. Singurul ecran este camera/oglinda retrovizoare, care abordează slăbiciunea tradițională a mașinilor sport cu motor central: lipsa vizibilității în spate.
  • Dimensiunile compacte ale volanului și forma perfect rotundă permit o senzație incredibil de detaliată a direcției și o precizie a comenzilor. Volanul este lipsit de comutatoare și butoane – o dovadă a convingerii că șofatul performant necesită concentrare totală, fără distrageri. Nu există careva moduri de condus, setări sau opțiunile. Singurele comenzi sunt atât primare, cât și intuitive.
  • Volanul, cutia de pedale, tetierele, oglinzile retrovizoare și alte reglaje sunt deliberat manuale, accesate prin pârghii și comutatoare manuale plăcute. Feedback-ul tactil și haptic de la comenzile prelucrate la rece a fost considerat mai captivant și, în mod esențial, mai sigur decât navigarea prin meniuri pe un ecran.

Inimă originală

  • Nilu27 a încheiat un parteneriat cu Hartley Engines din Noua Zeelandă pentru a produce unul dintre cele mai puternice și izbitoare vizual motoare aspirate natural din lume. Compartimentul motorului NILU este complet expus, prezentând frumosul V12 de 6.5 litri, cu un unghi al V-ului de 80 de grade.
  • Deoarece NILU nu se va baza pe electrificare, acesta își propune să fie cel mai puternic hypercar aspirat natural din lume. Și în timp ce alezajul său mare și cursa scurtă îl vor face să tureze ca un motor electric, motorul cu ardere uniformă va oferi șoferului cantitatea perfectă de vibrații tactile.
    • Dezvoltă 1085 CP la 11.000 rpm și 860 Nm la 7000 rpm!
    • Viteza maximă e limitată la 400 km/h.
  • Hartley V12 are o zonă de combustie rafinată, orificii cu debit mare și o geometrie a supapelor în stil de performanță: ceva ce, de obicei, OEM-urile nu pot acomoda în platformele lor compacte. Motorul are, de asemenea, 12 corpuri de accelerație mari, individuale, pentru un răspuns instantaneu al accelerației.
  • Un alt diferențiator cheie pentru NILU V12 este “Hot V-ul” său unic. În această configurație, pozițiile convenționale de evacuare și admisie sunt schimbate. Configurația oferă avantaje cheie în ceea ce privește ambalarea, extragerea căldurii și estetica. Și a permis ca uimitoarele colectoare de evacuare “snakepit” 12-into-1 să servească drept un punct culminant unic al designului exterior.
  • Întregul sistem de evacuare a eșapamentului a fost imprimat 3D în Inconel (utilizat și în F1), permițând realizarea designului complex.
  • Cuplat la transmisia manuală CIMA cu șapte trepte și adăpostit în subcadrul din aliaj de aluminiu acoperit cu ceramică, NILU V12 reprezintă frumusețea funcțională la cel mai înalt nivel. Open-gate-ul cutiei de viteze are un element de siguranță care blochează intrarea în treapta R în timpul mersului înainte.

„În ultimii ani am lucrat în liniște la designul și aspectul propriului nostru motor, inspirându-ne din mașinile de Formula 1 de la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Ne-am străduit să obținem un tip de inginerie brută, atașantă, emoțională și uneori puțin nebună.

Cu lista de dorințe a lui Sasha pentru NILU, am găsit în cele din urmă proiectul perfect pentru a ne dedica timpul și am fost capabili să ne adaptăm dezvoltarea în configurația sa Hot V, proiectând motorul în jurul configurației șasiului său.

Nu faceți nicio greșeală; acesta nu este un motor OEM de la un alt producător convertit la Hot V; acesta este un monstru personalizat, cu alezaj mare și cursă scurtă. Are came agresive, porturi agresive, componente ușoare și materiale exotice. Vrem să transpirăm rece de fiecare dată când V12 pornește și turează. Este corect să spunem că suntem foarte entuziasmați!”

Nelson Hartley, fondator și CEO al Hartley Engines

Printre altele

  • Utilizează o suspensie cu brațe duble de tip pushrod, din aliaj de aluminiu forjat, cu amortizoare orizontale, brațele extrem de lungi fiind vizibile în spate.
  • Folosește anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 R, specificate la 265/35 R20 față și 325/30 R21 spate. Acestea au fost montate pe jante cu blocare centrală de 10×20 și 13×21 inchi, care au fost proiectate in-house cu detalii complexe pentru a reduce greutatea nesuspendată. Jantele sunt produse de AppTech în Italia.
  • Echipamentul de frânare carbon-ceramic a fost achiziționat de la Brembo. Etrierii GT | BM ai companiei italiene sunt montați în față și în spate într-un finisaj alb personalizat. Mașina are, de asemenea, cele mai performante rotoare CCM-R Plus de la Brembo.

Producție

NILU va fi disponibil inițial într-o serie extrem de limitată de 15 unități dedicate doar utilizării pe circuite. Vehiculele prototip NILU inițiale și primul lot de mașini pentru clienți vor fi asamblate de Aria Group în Irvine, California.

Nilu27 dezvoltă simultan o versiune de stradă omologată. Această variantă va fi limitată la 54 de unități, dintre care patru vor fi modele cu design unicat!

Mașina va fi prezentată unui grup select de VIP-uri și presei în cadrul unui eveniment privat la Los Angeles, pe 8 august. Debutul său public va avea loc pe 15 august la Pebble Beach din Monterey, California.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise