(video) Premieră în Coreea de Sud: Noul KGM Actyon a adus companiei 55.000 de precomenzi într-o lună

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o serie de fotografii spion și anunțuri, noul KGM Actyon și-a făcut în sfârșit debutul oficial în Coreea de Sud. Acesta este creat de fosta companie SsangYong și a marcat renașterea modelului, deoarece primul Actyon a apărut în 2005, dar pe piața internă acest nume a încetat să mai fie folosit în 2011, rămânând doar pentru mașinile de export.

Vechiul SsangYong Actyon se găsește și pe drumurile din Republica Moldova. Denumirea se bazează pe combinația cuvintelor “acțiune” și “tânăr”.

Caracteristici cheie:

  • Noul Actyon nu este un model de sine stătător, ci un derivat din KGM Torres. Acesta a fost redesenat în față și în spate și a fost lipsit de cea mai mare parte a plasticului nevopsit de pe caroserie. Toate versiunile au jante de 20 inchi pentru a sublinia orientarea spre asfalt a modelului.
  • În raport cu originalul Torres, are 4740 mm lungime (+40 mm) și 1920 mm lățime (+30 mm). Ampatamentul rămâne neschimbat (2680 mm), iar înălțimea a fost redusă de la 1720 la 1680 mm. Se poate afirma că este un coleg de clasă a noului Skoda Kodiaq. Volumul portbagajului variază între 668 și 1568 litri.
  • Interiorul îl repetă aproape în întregime pe cel din Torres EVX electric, cu un cockpit digital și un tunel central “plutitor”. Monitoarele măsoară câte 12.3 inchi fiecare. Diferit este volanul. Opțional se oferă o tapițerie combinată cu cusături sub formă de romburi.
  • Lista de echipamente standard include, de asemenea, iluminare de contur, încărcător wireless, anvelope Michelin, Apple CarPlay și Android Auto, actualizări OTA, cheie digitală, hayon acționat electric și un set de asistenți electronici.

Un singur motor deocamdată

  • În ceea ce privește propulsia, noul Actyon este similar cu Torres-ul pe benzină, deși recent compania a declarat că de acum înainte va aduce pe piață numai mașini electrice. Sub capotă este montat transversal un benzinar turbo cu patru cilindri (1.5 litri, 170 CP/280 Nm). Este cuplat la un Aisin automat cu șase trepte, de a treia generație. Tracțiunea – față sau integrală.
  • Habitaclul este silențios și confortabil datorită designului NVH optim. Acesta include un pachet de izolatoare fonice, adezivi structurali pentru caroserie, garnituri de etanșare speciale și dopuri pentru găuri, amortizare sub podea, izolare fonică maximizată a panoului de acoperiș, geamuri acustice cu așa-zis control solar (dublu laminate pe primele rânduri). Contribuie și Michelin-urile fonoabsorbante care blochează eficient zgomotul rutier chiar și la viteze mari.
  • De asemenea, mașina este echipată cu caracteristici de siguranță de top: Adaptive Cruise Control (IACC), Intelligent Speed Limit Assist (ISA), Emergency Braking Assist (AEB), Smart High Beams (SHB), Forward Collision Warning (FCW), Safe Distance Warning (SDW), Lane Keep Assist (LKA), Centre Lane Keep Assist (CLKA), Lane Departure Warning (LDW), Distracted Driving Warning (DAW), Safe Exit Warning (SEW), Lane Change Warning (LCW), Blind Spot Assist (BSA), Rear Cross Traffic Alert (RCTA) și Blind Spot Warning (BSW).
  • În plus, designul robust al mașinii, cu o rezistență ridicată la torsiune de 78%, lider în clasă, folosește oțel de înaltă rezistență. În habitaclu se găsesc opt perne de aer.

În Coreea de Sud, prețul de start este echivalentul a 22.600 de euro. Compania spune că are înregistrate deja 55.000 de precomenzi de când a arătat primele imagini la mijloc de iulie!


În contextul lansării, KG Mobility își sărbătorește acum cea de-a 70-a aniversare. Atelierul original Dong-hwan Motor Workshop a fost fondat în martie 1954 pentru a întreține și repara vehiculele militare. Producția de automobile a fost inițiată în 1964, iar denumirea SsangYong a fost dată companiei abia în 1988.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise