(video) Noul SsangYong Torres – primele detalii oficiale

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

SsangYong, dacă vă mai amintiţi că există un astfel de producător auto sud-coreean, luptă în prezent pentru supraviețuire şi se află pe o linie de plutire deocamdată. În vara anului 2020, concernul indian Mahindra & Mahindra, care deține un pachet de 75% din acțiuni, a încetat să finanțeze SsangYong din cauza situației sale financiare dificile.

În acest context a început căutarea unui nou investitor, iar în decembrie, SsangYong a depus o cerere de faliment într-o instanţă din Seul. Un cumpărător a fost găsit abia în octombrie anul trecut, dar înţelegerea cu Edison Motors nu a mai avut loc într-un final. Căutările au fost reluate, iar acum concernul coreean KG Group, care este angajat în industria chimică și siderurgică, este considerat cumpărătorul preferat. Un acord este așteptat să fie semnat în iulie, iar noua strategie de dezvoltare a SsangYong va fi dezvăluită în august.

Între timp, SsangYong continuă să se orienteze după un propriu plan de salvare, care a fost adoptat în iunie 2021. Acesta prevede reduceri de costuri și o înghețare a majorității proiectelor noi. Cu toate acestea, compania continuă să producă automobile lansate până la situaţia dificilă în care s-a pomenit, are chiar şi un electromobil (e-Korando), iar acum introduce un model nou – Torres – cunoscut anterior drept J100.

Caracteristici cheie:

  • Mașina poartă numele Parcului Național Torres del Paine, care se află în Chile. Acest nume sugerează orientarea către aventură a noului crossover: dezvoltatorii îl adresează iubitorilor de călătorii.
  • Designul brutal sugerează, de asemenea, acest lucru, însă off-road serios nu se va cuceri cu el. La urma urmei, Torres a fost creat pe platforma întinsă a lui SsangYong Korando – cu o caroserie portantă, un motor montat transversal și tracțiune față standard.
  • Dimensiunile nu au fost făcute publice deocamdată, însă se va afla între modelele Korando (4.450 mm lungime) şi Rexton (4.850 mm). Farurile şi stopurile în sunt full LED. Dimensiunea jantelor variază între 17 şi 20 de inci. Printre accesoriile de la exterior se numără praguri solide şi o cutie pentru stocarea unor lucruri, care se montează pe montantul posterior, în stilul noului Defender.
  • Are doar două rânduri de scaune în habitaclu. Tapiţeria standard este din piele sintetică de calitate superioară, în timp ce opţională este una naturală. Volumul portbagajului constituie 703 litri sub raft și se poate extinde până la 1.662 litri cu al doilea rând rabatat.
  • Conform ultimelor tendinţe de pe piaţă, noul Torres are un cockpit digital (cel puţin alternative nu ni se arată la acest moment. În spatele volanului încălzit are un panou de bord compact, sistemul multimedia rulează pe un monitor tactil de 12.3 inci, iar un alt monitor de 8.0 inci este integrat la nivelul inferior al consolei centrale. Acesta din urmă este dedicat pentru controlul climatizării automate, încălzirii şi ventilării scaunelor, dar şi pentru alte setări.
  • Despre prezenţa unui head-up display nu se anunţă. Printre opțiuni se numără cruise control adaptiv, sisteme de monitorizare a marcajelor rutiere şi a unghiurilor moarte, acoperiş în altă culoare de contrast, trapă, airbaguri pentru genunchi, scaune încălzite pe al doilea rând, etc.
  • Din start, maşina fiind unificată din punct de vedere tehnic cu modelul Korando, va avea un benzinar turbo T-GDI de 1.5 litri, cu patru cilindri şi un demaror-generator. Produce 170 CP şi 280 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată Aisin cu şase trepte. Tracţiunea este standard pe puntea din faţă, iar opţional se oferă AWD cu ambreiaj pentru conectarea punţii din spate.
  • Motoare diesel nu se prevăd, dar iată o versiune electrică ar trebui să apară anul viitor. Electromobilul va fi oferit oficial şi pe piaţa europeană.

Producția noului SsangYong Torres va începe în următoarele zile ale lunii iunie. Dealerii din Coreea de Sud acceptă deja comenzi. Prețul de start este de 21.000 de dolari. Exportul modelului este planificat pentru această toamnă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise