(video) Monterey Car Week 2024: Mercedes sărbătorește 130 de ani de implicare în motorsport cu o mașină de colecție

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În acest an, Mercedes-AMG sărbătorește 130 de ani de motorsport sub semnul stelei cu trei vârfuri. Referința cronologică pentru aniversare este prima competiție automobilistică, organizată pe traseul Paris-Rouen pe 22 iulie 1894, care s-a încheiat cu victoria unei mașini ce avea motor licențiat Daimler.

Pentru a marca această etapă istorică, modelul limitat Mercedes-AMG GT3 Edition 130Y Motorsport și-a sărbătorit premiera mondială sub motto-ul “Racing Legend Remastered” pe Pebble Beach.

Modelul special neomologat este cel mai puternic vehicul GT3 construit vreodată în Affalterbach. De asemenea, este ultima versiune Mercedes-AMG GT3 propulsată de un motor aspirat natural. Ediția exclusivistă este oferită la nivel mondial ca obiect de colecție, într-o ediție limitată la doar 13 vehicule.

Caracteristici cheie:

  • Spre deosebire de modelul de bază, Mercedes-AMG GT3 Edition 130Y Motorsport nu este supus limitelor de omologare. Din acest motiv, legendarul motor AMG V8 aspirat natural de 6.3 litri a fost optimizat în continuare. Fără restrictor de aer și cu un sistem special de evacuare, acesta dezvoltă o putere maximă de 680 CP la 7250 rpm și 730 Nm la 5250 rpm.
  • Componentele aerodinamice au fost, de asemenea, supuse unei dezvoltări extinse și cresc forța de apăsare cu 15%. Pentru a realiza acest lucru, splitter-ul frontal și prizele din aripile frontale au fost reproiectate. Modificările aduse fustelor laterale, podelei inferioare și difuzorului spate cresc, de asemenea, forța de apăsare.
  • Aripa spate mai lată contribuie, de asemenea, la optimizarea echilibrului aerodinamic.
    • Pentru prima dată are integrată un sistem DRS.
    • La apăsarea unui buton de pe volan, elementul principal al aripii se deplasează într-o poziție plată și rezistența este redusă.
    • Pentru a menține echilibrul aerodinamic, elementele active de pe podeaua față sunt extinse în același timp.
    • Datorită acestei tehnologii, sunt posibile viteze maxime de peste 315 km/h, în ciuda nivelului esențial ridicat al forței de apăsare.
    • În timpul accelerării sau decelerării laterale, elementele active revin imediat la poziția lor inițială de apăsare.
  • Sistemul exclusiv de frânare de înaltă performanță este, de asemenea, inspirat de Formula 1. Spre deosebire de discurile de oțel obligatorii în regulamentele GT3, aici sunt unele din carbon. Acestea contribuie la o greutate mai mică decât are un GT3 omologat (1275 kg).
  • Puterea este transmisă prin intermediul unei transmisii secvențiale de curse cu șase trepte, cu rapoarte modificate. Transmisia transaxle este montată pe puntea din spate și conectată la motor printr-un arbore din fibră de carbon.
  • Suspensia dispune de amortizoare motorsport complet reglabile în patru direcții.
Mercedes-AMG GT3 Edition 130Y Motorsport
  • Obiectul de colecție oferă toate atributele de siguranță dovedite ale Mercedes-AMG GT3 – o celulă de siguranță din fibră de carbon conectată la șasiu, centuri cu prinderi în cinci puncte, plase de siguranță, o cușcă de protecție din oțel, un sistem de stingere a incendiilor, un rezervor de siguranță și o trapă de urgență. Echipamentul extins include, de asemenea, un ABS de curse eficient și un sistem de control al tracțiunii multi-reglabil.
  • Mașina sport de curse Mercedes-Benz 300 SL W 194 din 1952 a servit drept sursă de inspirație pentru design. Elementele stilistice clasice ale primei mașini de curse cu plafon închis a mărcii caracterizează aspectul exterior.
  • Finisajul special al vopselei într-o culoare argintie exclusivă amintește de legendarele Săgeți Argintii. Romburile albastre de pe aripile față și rama colorată a grilei radiatorului fac trimitere la mașinile cu succes istoric.
  • Jantele de 18 inchi din magneziu cu greutate optimizată și implementarea extensivă a elementelor din carbon construiesc o punte către mașinile sport de curse ale erei moderne, alături de o creastă AMG izbitoare pe acoperiș.
Mercedes-AMG GT3 Edition 130Y Motorsport
  • Tehnologiile avansate pentru sporturile cu motor, cum ar fi afișajul Bosch DDU 10 pentru cockpit cu ecran mărit și grafică de înaltă rezoluție, sprijină operarea vehiculului.
  • Din punct de vedere vizual, interiorul este inspirat de modelele Mercedes-Benz SLR 300 din 1955, care au atins faima mondială cu Juan Manuel Fangio (ARG) la volan. Această reminiscență este vizibilă în tapițeria scaunelor din țesătură în carouri albastre, precum și în tapițeria tetierelor și a buclele ușilor din piele maro.
  • Un alt punct culminant este volanul special dezvoltat cu butoane anodizate și mânere din lemn de nuc!
  • În plus, fiecare dintre modelele speciale în ediție limitată poartă o insignă de ediție atașată la consola centrală.
  • Fiecare dintre cele 13 Mercedes-AMG GT3 Edition 130Y Motorsport vine cu un pachet complet de livrare. În plus față de o husă special dezvoltată, acesta include un echipament de curse complet pentru șofer. Echipamentul de cursă a fost coproiectat de partenerul oficial Mercedes-AMG, PUMA, iar designul său se bazează pe caracteristicile stilistice ale exteriorului. Acesta include un costum de curse personalizat, mănuși, lenjerie de curse și pantofi, dar și o cască personalizată de înaltă calitate de la BELL.
  • Clienții primesc, de asemenea, o geantă personalizată, care este concepută pentru a se potrivi cu tapițeria interioară și oferă suficient spațiu pentru toate echipamentele de curse. Pachetul de livrare este completat cu o machetă la scara 1:8 a mașinii Mercedes-AMG GT3 Edition 130Y Motorsport și un certificat de autenticitate exclusiv personalizat.

Prețul – 1.030.000 de euro fără TVA!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise