Oficial: Zeekr va adopta hibridizarea după livrarea unui număr record de 300.000 de mașini electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Zeekr a livrat peste 300.000 de vehicule electrice în întreaga lume. Această piatră de hotar a fost atinsă la început de august, după doar 33 de luni de la livrarea primei mașini. Compania spune că este o realizare record în rândul mărcilor producătoare numai de EV-uri.

Primul model Zeekr 001 a fost lansat în aprilie 2021. Livrările au început din octombrie 2021. De atunci, gama s-a extins la patru modele, iar prezența – în peste 30 de piețe din întreaga lume.

Ca parte a strategiei sale globale, Zeekr se va lansa pe alte piețe. De asemenea va prezenta modele noi în Europa în cursul acestui an.

Zeekr 001 și 007 din gama anului 2025
Zeekr 001 și 007 din gama anului 2025

Între timp, chiar dacă marca Zeekr a fost inițial concepută doar pentru mașini electrice, cererea de pe piață le-a arătat chinezilor că este nevoie de o adaptare. În tot acest context, compania a anunțat apariția primului hibrid pe rețeaua de socializare Weibo, în cadrul unei postări cu întrebări-răspunsuri.

Aflăm că primul hibrid va fi un SUV de talie mare, un potențial concurent pentru modele Li Auto și altele. Acesta va fi lansat în ultimul trimestru din 2025 în China, deși premiera va avea loc mai devreme.

Platforma îi va permite să fie pur electric, cât și hibrid. Noua formă de propulsie combină avantajele tehnologiilor pur electric, hibrid plug-in și range extender.

De asemenea, modelul va dispune de calculatorul NVIDIA DRIVE Thor pentru condus autonom și alte operațiuni.

Dar până atunci:

  • Noul Zeekr 7X își va face debutul mondial la Salonul Auto de la Chengdu la sfârșitul lunii august și este de așteptat să fie lansat la sfârșitul lunii septembrie.
  • Noul Zeekr MIX va fi lansat oficial în al patrulea trimestru.
  • Pe lângă marele SUV emblematic, Zeekr va lansa în 2025 un model break pe baza sedanului 007.
  • Pentru 2026 sunt setate alte două mașini despre care nu se știe nimic deocamdată.
Planurile Zeekr de lansări viitoare
Planurile Zeekr de lansări viitoare

Vezi neapărat: (video) Zeekr ne-a invitat să ne arate ce poate! Tot ce trebuie să știi despre noua marcă așteptată în Moldova

Cmentariile sunt închise