(video) Pleci de acasă și nu știi dacă te mai întorci… Depășire periculoasă pe un traseu național

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pleci de acasă și nu știi dacă te mai întorci… Acesta este gândul care însoțește acest scurt clip video ce prezintă o încălcare deosebit de periculoasă. Imaginile au devenit virale și comunitatea online declară într-un glas că astfel de șoferi trebuie lăsați fără permis de conducere pentru toată viața.

Unde s-a întâmplat cazul nu s-a menționat, însă se poate observa foarte bine marcajul aplicat pe traseu și poziția autovehiculelor pe carosabil. Persoana care a generat situația cu risc sporit de accident conducea un Dodge Challenger cu viteză vădit excesivă. Numerele-i de înmatriculare sunt specifice Franței.

VIDEO: facebook.com/vova.sibanov

În context, amintim ce spune articolul 43 din RCR:

  • În afara localităților:
    • a) conducătorul trebuie să conducă vehiculul cât mai aproape de marginea dreaptă a părții carosabile, cu excepţia cazurilor de efectuare a manevrei de ocolire, depășire, de preselectare a benzii din stânga pentru a vira sau a întoarce;
    • b) pe sectoarele de drum pe care benzile de circulaţie cu lăţime sporită sunt separate de acostament cu lăţime sporită prin marcajul 1.6 b (sector ca în imagini), conducătorii vehiculelor ce urmează a fi depăşite sunt obligaţi să se deplaseze spre dreapta pe acostament, pentru a nu crea obstacole vehiculelor care depăşesc.

Vezi și: (video) Moment periculos! Două camioane au ieşit concomitent la depășire pe traseul M1

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise