Lista țărilor în care sunt recunoscute permisele moldovenești a fost extinsă pentru a include Franța

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Guvernul Republicii Moldova a aprobat astăzi proiectul de hotărâre care prevede semnarea Acordului dintre Republica Moldova și Republica Franceză pentru conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.

Acest nou acord se alătură celor șapte deja încheiate, extinzând lista țărilor care facilitează conversiunea permiselor de conducere pentru cetățenii moldoveni și francezi.

Guvernul a aprobat acordul de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova și Franța.
FOTO: DR

Acordul, semnat la Paris pe 12 iulie 2024, urmărește simplificarea procedurilor pentru titularii de permise de conducere eliberate de autoritățile din ambele țări, oferindu-le acestora posibilitatea de a preschimba permisele fără a susține probe teoretice sau practice.

Această măsură vine în sprijinul diasporei, oferind acces mai facil la servicii esențiale înainte de o posibilă întoarcere în Republica Moldova.

Aprobarea acestui acord va permite:

  • Preschimbarea reciprocă a permiselor de conducere de categoria B, fără necesitatea susținerii probelor teoretice sau practice, pentru titularii care au dobândit domiciliul într-unul din cele două state;
  • Păstrarea permiselor preschimbate de autoritățile competente și restituirea acestora doar la solicitarea unui permis național din statul de domiciliu;
  • Verificarea comună a autenticității permiselor de conducere, asigurând astfel un proces transparent și sigur pentru ambele părți.

Acest pas reflectă angajamentul Guvernului de a sprijini cetățenii Republicii Moldova, oferindu-le soluții concrete care să le îmbunătățească condițiile de trai și să faciliteze integrarea lor în comunitățile din străinătate.

Republica Moldova mai are semnate tratate de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere cu Turcia, Italia, Spania, Grecia, Albania, Lituania, dar și o declarație comună de intenție cu Germania privind transcrierea permiselor de conducere.

Cmentariile sunt închise