Fără examene şi doar pentru câteva categorii! Permisele eliberate în Moldova şi Lituania vor fi recunoscute reciproc

După ce săptămâna trecută Cabinetul de miniştri a aprobat inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Republica Moldova și Republica Federală Germania privind conversiunea permiselor de conducere, în cadrul şedinţei din această după amiază s-a aprobat semnarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Lituania cu privire la conversiunea permiselor de conducere.

FOTO: regitra.lt

După un șir de negocieri, s-a convenit asupra conversiunii și recunoașterii permiselor de conducere doar pentru categoriile A și B! Așadar, titularul permisului de conducere emis de Autoritatea uneia dintre părțile contractante care-și stabilește reședința pe teritoriul altei părți, are dreptul să-și convertească permisul de conducere fără să susțină examene teoretice sau practice!

Prevederile acordului vor oferi cetățenilor Republicii Moldova stabiliți permanent sau provizoriu în Republica Lituania un șir de beneficii, cum ar fi scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la convertirea permiselor de conducere și cheltuielilor aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea contractelor de muncă.

Acordul urmează a fi aprobat pentru un termen nelimitat și va intra în vigoare pentru Republica Moldova după îndeplinirea procedurilor naționale de punere în vigoare.

Vezi şi: Veste bună! Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în alte patru ţări din Europa

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise