(video) Faimosul Daniel Ricciardo părăsește Formula 1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Echipa Visa Cash App RB anunță că Liam Lawson va pilota pentru restul curselor din acest sezon în locul lui Daniel Ricciardo. Decizia este cu efect imediat.

Liam a fost pilot de rezervă la Red Bull din 2022, debutând în Marele Premiu la Zandvoort anul trecut, în timpul perioadei de recuperare a lui Ricciardo după un traumatism suferit la mână. Parcursul său impresionant de cinci curse l-a făcut să obțină puncte pentru echipă, finisând al nouălea în GP-ul din Singapore.

„Toată lumea de aici de la VCARB ar dori să-i mulțumească lui Daniel pentru munca depusă în ultimele două sezoane alături de noi. El a adus o mulțime de experiență și talent la echipă, cu o atitudine fantastică, care a ajutat pe toată lumea să se dezvolte și să promoveze un spirit de echipă strâns. Daniel a fost un adevărat gentleman, atât pe pistă, cât și în afara ei, și nu a fost niciodată lipsit de acel zâmbet. Ne va lipsi, dar va ocupa întotdeauna un loc special în familia Red Bull.

De asemenea, aș dori să profit de această ocazie pentru a-i ura bun venit lui Liam. El cunoaște deja bine echipa. A pilotat pentru noi sezonul trecut și s-a descurcat bine în circumstanțe dificile, așa că va fi o tranziție naturală. Este minunat să vedem tinere talente din cadrul familiei Red Bull făcând pasul următor. Așteptăm cu nerăbdare să ne aplecăm capetele și să ne concentrăm împreună pe restul sezonului.”

Laurent Mekies. directorul echipei Visa Cash App RB

Cariera sa în F1, pe scurt

Daniel Joseph Ricciardo (născut la 1 iulie 1989) este un pilot australian ce a concurat pentru echipa RB F1 Team. Debutul în F1 și l-a făcut la Marele Premiu al Marii Britanii din 2011 cu echipa HRT.

Ricciardo s-a alăturat echipei Toro Rosso în 2012, după ce echipa și-a schimbat piloții și a folosit o mașină cu motor Ferrari în 2012 și 2013. În 2014, Ricciardo a fost promovat la Red Bull Racing ca înlocuitor pentru Mark Webber, șofând alături de Sebastian Vettel. În primul său sezon cu Red Bull, sub motorul Renault, a finisat pe locul trei în campionat cu primele sale trei victorii (Canada, Ungaria și Belgia).

După doi ani fără victorie, Ricciardo a revenit pe vârful podiumului la Marele Premiu al Malaeziei din 2016, în cele din urmă reușind locul 3 în campionat, pentru a doua oară în trei ani, la Marele Premiu al Mexicului din 2016. De atunci, a adăugat victorii în Azerbaidjan (2017) și la Marele Premiu al Chinei și Principatului Monaco din 2018.

După 2018, Ricciardo a semnat cu Renault și a concurat pentru echipă în sezoanele 2019 și 2020. Atunci a reușit doar două clasări pe podium. S-a alăturat ulterior echipei McLaren pentru sezoanele 2021-2022, acolo unde a concurat alături Lando Norris. La Marele Premiu al Italiei din 2021, Ricciardo a obținut a opta sa victorie din carieră și prima pentru McLaren din 2012.

În august 2022, Ricciardo și McLaren au anunțat că nu-și vor mai prelungi colaborarea. Astfel, australianul a rămas fără un loc pe grila principală în 2023. Totuși, în noiembrie 2022, el a fost anunțat drept pilot de rezervă al echipei Red Bull Racing pentru 2023. Ulterior, l-a înlocuit pe Nyck de Vries la AlphaTauri după runda a zecea a sezonului, fiind împrumutat de la RBR.

Până în prezent a participat în 258 de curse, a obținut doar opt victorii și trei pole position. A mai urcat de 32 de ori pe podiumuri și a înregistrat 17 tururi rapide. În actualul sezon, conform rezultatelor de după cursa din Singapore, a fost clasat pe poziția a 14-a din 20.

Conform formula1.com, pentru Ricciardo rămâne neclar ce va face în continuare. Tânărul de 35 de ani s-a întors cu familia în Australia și va lua ceva timp pentru a-și da seama ce urmează. Este puțin probabil să aibă vreun loc pe grila din 2025, inclusiv în calitate de pilot de rezervă.

Cmentariile sunt închise