(video) Noul Peugeot 408 a fost trecut pe electricitate pură

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Zis și făcut. Una dintre premierele Peugeot de la Salonul Auto de la Paris va fi modelul E-408. Modelul se va oferi cu o „liniște sufletească totală” clienților săi, mai exact cu o garanție de până la 8 ani/160.000 km prin programul său ALLURE CARE, cea mai mare oferită de un brand european.

Caracteristici cheie:

Exterior

  • Modelul folosește platforma multi-energetică E-EMP2 (Efficient Modular Platform), care se remarcă prin ampatamentul său de 2.79 m. Această dimensiune generoasă permite instalarea bateriei în partea inferioară a caroseriei, sub podea, între roți, păstrând astfel spațiul din habitaclu și coborând centrul de greutate pentru un comportament rutier dinamic, în timpul călătoriilor de plăcere.
  • Jantele mari Graphite de 19 inchi cu design inovator primesc anvelope 225/50 R19 cu rezistență foarte scăzută la rulare (clasa A+).
  • Cinci culori sunt disponibile: Okenite White, Obsession Blue, Selenium Grey, Elixir Red și Perla Nera Black.

O singură motorizare și baterie

  • Propulsia este asigurată de un singur electromotor sincron cu magneți permanenți. Dezvoltă maximum 213 CP și un cuplu generos de 345 Nm. Acest motor este produs în Franța, la Trémery, de societatea mixtă STELLANTIS-NIDEC. Reductorul cu care este asociat este fabricat de STELLANTIS în Valenciennes (Franța).
    • Șoferul poate alege între trei moduri de rulare, în funcție de prioritățile sale:
      • Eco (170 CP/270 Nm)
      • Normal (190 CP/300 Nm)
      • Sport (puterea și cuplul maxim)
  • Bateria e una NMC de 58.2 kWh. Standard are un încărcător de bord trifazat de 11 kW. Suportă încărcare rapidă cu până la 120 kW (20-80% în puțin peste 30 de minute, în condiții nominale de temperatură a bateriei, ori 100 km autonomie în 10 minute). Pentru a optimiza încărcarea, șoferul poate seta pragurile de încărcare, de exemplu 20% minimă și 80% maximă.
  • Aerodinamica mașinii (SCx: 0,66) a primit o atenție deosebită. Barele de protecție, priza de aer frontală, ecranul de sub caroserie și protecțiile inferioare din spate pentru roțile din față sunt modificate. S-a ales, de asemenea, cu o parte inferioară specifică, care formează o podea plană aerodinamică, rezultatul fiind un consum redus de energie electrică de 15.2 kWh / 100 km și o autonomie combinată WLTP de până la 453 km conform ciclului WLTP.
  • Frânarea regenerativă permite o experiență de condus mai lină. Cu ajutorul padelelor din spatele volanului compact, șoferul poate activa cu ușurință frânarea regenerativă în trei niveluri.

Utilități pentru economia autonomiei

  • Vine echipat standard cu o pompă de căldură, precum și cu volan și scaune încălzite.
  • Ecranul central de înaltă definiție de 10 inchi vă permite să controlați sistemul PEUGEOT i-Connect® Advanced, care este standard pe E-408 și oferă o navigație conectată TomTom. Pentru o lizibilitate optimă, afișarea hărților acoperă întregul ecran tactil.
    • Sistemul de navigație include o funcție “planificator de călătorii” care planifică în mod optim rutele pentru a maximiza autonomia mașinii și a facilita reîncărcarea. Pentru a calcula traseul ideal, sistemul ia în considerare numeroase informații, inclusiv distanța care trebuie parcursă, nivelul de încărcare al bateriei la plecare, nivelul de încărcare dorit la destinație, viteza, consumul de energie, traficul, tipul de drum, altitudinea și, bineînțeles, stațiile de încărcare disponibile în apropierea destinației.
    • Aplicația e-Routes by Free2move Charge este, de asemenea, accesibilă în vehicul prin conectarea unui smartphone la sistemul PEUGEOT i-Connect. Aceasta optimizează toate călătoriile prin calcularea celui mai bun traseu în funcție de nevoile de autonomie ale vehiculului, de localizarea stațiilor de încărcare, de condițiile de trafic, de distanța de parcurs etc.
Peugeot E-408

Interior

  • Spațiul din spate este deosebit de generos, datorită ampatamentului lung de 2.79 m, făcând din noul E-408 cel mai spațios Peugeot pentru pasagerii din spate. Aceștia beneficiază de 183 mm de spațiu pentru picioare.
    • Spațiul pentru picioare, adică spațiul dedicat picioarelor pasagerilor din spate de sub scaunele din prima linie, este conceput pentru a maximiza libertatea de mișcare.
    • Designul scaunelor și unghiul de ședere sunt menite să ofere pasagerilor posibilitatea de a profita la maximum de spațiu pentru un confort optim în timpul călătoriilor.
  • Noul E-408 oferă în standard o banchetă rabatabilă 60:40 cu trapă pentru schiuri. Volumul pentru bagaje: 471-1545 litri. Odată ce spătarul banchetei este rabatat e posibil de încărcat obiecte cu o lungime de până la 1.89 m. Pentru practicabilitate zilnică, zona portbagajului este echipată cu o priză de 12 V, iluminare LED, plasă, elastic de depozitare și cârlige pentru genți.
  • Va fi disponibil în două echipări: Allure și GT.
    • E-408 Allure vine standard cu: faruri LED, jante din aliaj de 19 inchi, PEUGEOT i-Cockpit cu un instrumentar de bord digital de 10 inchi, navigație conectată cu planificator de călătorie, comandă vocală OK PEUGEOT, Apple CarPlay/Android Auto wireless, sistem audio cu 6 difuzoare, scaun șofer și volan încălzite, climatizare automată pe două zone, cameră și senzori de parcare spate, pompă de căldură etc.
    • E-408 GT vine standard cu, în plus față de echipamentele versiunii Allure: faruri Matrix LED, senzori de parcare față, ornamente interioare din aluminiu cu iluminare ambientală personalizabilă în 8 culori, praguri din aluminiu, hayon acționat electric cu gest mâini libere, pachet Drive Assist Plus (conducere semi-autonomă de nivel 2) etc.
    • Restul dotărilor sunt similare cu cele de pe modelul hibrid/plug-in hybrid.

Preț

Comenzile pentru noul Peugeot E-408 pot fi deja lăsate. Mașina va fi produsă în fabrica din Mulhouse, Franța. Acasă costă minimum 42.470 euro.

Proprietarii modelului vor mai beneficia de constrângeri reduse de întreținere, cu un program de service la fiecare 2 ani sau 25.000 km.

Cmentariile sunt închise