(video) Audi anunţă despre trei premiere spectaculoase: noi concepte care se ridică în sfere înalte

În lunile următoare, Audi va ilustra modul în care marca va da formă viitorului clasei de lux, prezentând trei noi concepte inovatoare. Cuvântul comun “sphere” (engl. sferă) din denumirile tuturor celor trei modele accentuează faptul că toate cele trei prototipuri se concentrează pe luxul progresiv, spațiul interior și ecosistemul digital integrat, ce va asigura o experiență absolut nouă la bord.

https://www.facebook.com/audiofficial/videos/521867022228869
https://www.facebook.com/audiofficial/videos/222448306459110

În august 2021, chiar în ziua de marţi, 10 august, va fi prezentat primul model din trio. Este un studiu spectaculos denumit Audi skysphere concept. Prima sa apariție publică va fi la Monterey Car Week în California.

Din imaginile teaser disponibile, aflăm că este vorba despre un roadster decapotabil electric. Audi numește interiorul său nou proiectat, care înconjoară pasagerii, prin cuvântul “sphere”. Designerul Gael Buzyn va oferi informații despre procesul de proiectare și va explica detaliile conceptului din studioul de design recent deschis la Malibu.

Câteva săptămâni mai târziu, în septembrie, va avea loc premiera celui de-al doilea concept – Audi grandsphere – la Salonul Auto Internaţional de la München.

La fel, din imaginile teaser ne putem da seama că este un sedan coupe sau un fel de shooting brake, electric evident, cu cel puţin două locuri pentru pasageri, cu patru portiere care se deschid de la mijloc şi fără un montant central.

Iar în prima jumătate a anului 2022 va urma și al treilea showcar – Audi urbansphere. Singurul teaser deocamdată disponibil ne arată o maşină cu un profil asemănător modelelor SUV VW ID.4 şi Skoda Enayq iV, deşi nu se exclude că ar putea fi un monovolum ceva mai impunător.

“Aceste prototipuri întruchipează strategia mărcii noastre și arată cum anume ne imaginăm noi viitorul apropiat al mobilității premium,” detaliază Henrik Wenders, Directorul Mărcii Audi.

Pentru el, viitorul reprezintă un spațiu de design, care să le ofere oamenilor experiențe inedite de-a lungul călătoriilor lor. Audi folosește cuvântul “sphere” pentru a denumi aceste interioare cu design nou ale automobilelor sale.

Odată cu trecerea la mobilitatea electrică și, în câțiva ani și la condusul automatizat (nivel 4), acest aspect al automobilului se va modifica mai mult decât oricând în ultimele decenii. Iar interiorul automobilului și noua arhitectură a spațului vor da naștere, de asemenea, unui nou concept auto de ansamblu, la care spațiul interior devine elementul central al designului auto. Ecosistemul digital va permite totodată și servicii personalizate, care ies din sfera directă a automobilului.

Fiecare dintre cele trei prototipuri interpretează această schimbare de paradigme în stil diferit, pornind de la dinamism, distincție sau chiar călătoriile la drum lung. Pentru fiecare model însă, prioritățile sunt nevoile pasagerilor și calitatea experienței lor. Inovațiile tehnice, materialele și finisajele de cea mai înaltă calitate învăluie ocupanții fiecărui loc, în toate privințele și sensurile.

La bord, pasagerii se bucură de libertatea de a conduce automobilul sau, când este posibil, de a se deconecta de la trafic, de la mediu și multitudinea de stimuli, bucurându-se de un automobil autonom. Astfel interiorul devine un spațiu liber, optim pentru relaxare, networking sau chiar comunicarea activă.

Spre deosebire de prototipurile ce au avut menirea să comunice viziunea Audi, precum AI:CON și AI:ME, noile showcar-uri prezentate acum nu încercă să privească spre viitorul îndepărtat, ci prezintă mai degrabă linii, tehnologii și spații pentru experiențe ce se vor regăsi în primele automobile de serie Audi deja de la mijlocul anilor 2020.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/