(video) Noul Corvette ZR1 este acum cea mai rapidă mașină construită vreodată de un producător auto american

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Chevrolet Corvette ZR1 este acum cea mai rapidă mașină construită vreodată de un producător auto american. Pe o pistă de testare din Germania, președintele General Motors, Mark Reuss, a condus un exemplar cu o viteză de 233 mph, stabilind un record de viteză maximă neegalat de nicio mașină de producție actuală cu preț sub un milion de dolari.

Echipa Corvette a stabilit această viteză medie bidirecțională pe liniile drepte nordice și sudice ale pistei ovale de mare viteză de la ATP Automotive Testing Papenburg.

În km/h asta ar fi 375!

Coupeul Corvette ZR1 care a stabilit recordul avea un pachet standard de șasiu și aerodinamică, cu un spoiler standard, elemente generatoare de ground effect din fibră de carbon, anvelope Michelin Pilot Sport 4S și jante din aluminiu.

Inginerii Chevrolet au dezvoltat un Top Speed Mode, exclusiv pentru utilizarea pe circuite. Acesta reglează sistemele de control ale șasiului pentru viteză maximă.

ZR1 a atins 233 mph la limita roșie a treptei a șasea, deși cutia are opt trepte. În timpul testelor, inclusiv în timpul cursei record, viteza a fost atinsă cu greutatea suplimentară a unui inginer de pe scaunul pasagerului.

Noul ZR1 este cea mai rapidă mașină produsă vreodată de GM.

Cmentariile sunt închise