(video) Paris 2024: Citroën C5 Aircross Concept va deveni model de producție la anul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După prezentarea lui C3 Aircross în iunie anul trecut, Citroën își confirmă ofensiva pe piața SUV-urilor prin premiera mondială a conceptului C5 Aircross. Acesta exprimă o viziune a ceea ce ar putea fi următorul SUV al mărcii în segmentul C.

Caracteristici cheie:

  • Pe o piață a SUV-urilor extrem de competitivă și din ce în ce mai uniformă, Citroën reîmprospătează liniile în materie de design și dinamică prin conceptul C5 Aircross. Acesta se prezintă ca o unitate compactă, cu volume generoase, subliniind simplitatea siluetei generale. Partea frontală, care are o formă verticală în care este integrat noul logo, exprimă forță și fluiditate.
  • C5 Aircross Concept se detașează de lumea molcomă și rotunjită pentru a adopta designul unui SUV solid și serios. Acesta validează noul limbaj formal al mărcii și se mândrește cu o prezență sigură, susținută de proporții fără precedent. Morfologia sa combină o înălțime de 1.66 m și o lungime de 4.65 m (+15 cm).
  • Silueta se bazează pe ecartamente lărgite cu laterale pronunțate, conferindu-i o poziție puternică și o atitudine fermă pe șosea. Pe lateral vedem și mânere retractabile ale portierelor.
  • O ușoară adâncitură pe portierele din față contribuie la păstrarea echilibrului grafic general și întinde designul pe verticală, în conformitate cu ultimele siluete Citroën. Această consecvență este, de asemenea, exprimată prin adăugarea de clipsuri verticale colorate pe portierele frontale și în partea din față.
  • Profilul posterior foarte vertical sugerează un volum de încărcare mare. Banda neagră de pe hayon a fost ridicată pentru a da mai multă prestanță mașinii și ca să pară mai lată. Două puncte de lumină sunt desprinse din mulajul lateral al caroseriei și par să plutească. Această unitate se numește Citroën Light Wing. În plus față de poziția sa distinctă, ajută la gestionarea aerodinamicii complexe. Iar prezența elementelor bicolore striate pe panoul din spate ajută la ghidarea fluxului de aer.
  • În partea frontală, noua semnătură luminoasă în trei puncte se bazează pe segmente subțiri care formează o lumină pătrunzătoare. Limbajul de design fluid și puternic al aripilor și capotei contrastează cu detaliile tehnice ale grilei și farurilor.
  • C5 Aircross Concept a fost proiectat să optimizeze atât eficiența, cât și designul. Rezultatul este o autonomie electrică suplimentară estimată la 30 km pe autostradă comparativ cu silueta actuală a modelului C5 Aircross.
  • Volumul curbat care se apropie de bara de protecție spate este proiectat astfel încât, în funcție de viteză, fluxul care se alătură vârtejurilor inversează parțial rezistența la înaintare și creează impuls. Plafonul a fost adâncit, tot cu scopul de a îmbunătăți eficiența aerodinamică, iar clapetele și prizele de aer au fost integrate în diferite părți ale vehiculului pentru a spori în continuare performanța aerodinamică.
  • De asemenea, ascunde și alte inovații – în special la bord – care rămân secrete pentru moment. Pentru interior, Citroën a conceput o zonă de wellness în spiritul unui lounge, unde cei cinci pasageri se vor putea relaxa și călători în confort deplin.
  • Modelul de producție va utiliza pentru prima dată pe un Citroën platforma STLA-Medium. La dispoziție vor fi puse mai multe motorizări (combustie internă, hibrid și 100% electric). Platforma va permite, de asemenea, clienților să beneficieze de o serie de sisteme de asistență și infotainment de ultimă generație.

Modelul de producție va fi prezentat în 2025.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise