(video) Paris 2024: Debutul și anunțurile Leapmotor la salonul auto francez

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Leapmotor International și-a făcut o intrare impresionantă la Salonul Auto de la Paris cu debutul global al unui model nou-nouț, B10, primul model din așa-numita serie B. Această lansare marchează o etapă critică în expansiunea globală a Leapmotor, pe măsură ce compania își accelerează eforturile de a oferi vehicule electrice (VE) accesibile și de înaltă tehnologie în Europa și nu numai.

Zhu Jiangming, fondatorul Leapmotor, a prezentat personal noul B10 în timpul evenimentului, subliniind importanța acestuia ca prim model global al companiei!

Primele detalii despre B10

De fapt, la Paris Motor Show, a fost avanpremiera lui B10. Aflăm doar că este un SUV electric elegant din segmentul C (în jur de 4.5 metri lungime), fiind astfel poziționat sub modelul C10 și respectiv mai ieftin decât el.

Este construit pe noua arhitectură LEAP 3.5, o platformă extrem de integrată care oferă caracteristici de ultimă oră precum ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) cu LiDAR, un cockpit digital personalizabil și capacități de conducere inteligente.

B10 reprezintă primul dintre numeroasele modele viitoare care vor fi lansate ca parte a seriei B a Leapmotor, concepute special pentru piețele globale. Acest nou C-SUV se adresează consumatorilor mai tineri care caută un vehicul care să ofere nu numai tehnologie avansată și conectivitate, ci și caracteristici de mediu puternice la un preț competitiv.

Cu B10, Leapmotor intră într-un segment extrem de competitiv al pieței globale. Combinația sa de tehnologie inteligentă, un design îndrăzneț și caracteristici integrate îl face să iasă în evidență într-un domeniu aglomerat.

Un alt model expus la Paris alături de B10, T03 și C10, este noul C16 care a debutat mai devreme în China. Este un model din segmentul D, construit pe o platformă de 800 V, proiectat pentru încărcare rapidă și utilizare în familii. Configurația sa de 2+2+2 locuri și capacitățile de încărcare în 15 minute (30-80%) îl fac ideal pentru călătoriile pe distanțe lungi.

Leapmotor C16

Extindere agresivă în Europa

Debutul Leapmotor International la Salonul Auto de la Paris vine în contextul în care compania își accelerează expansiunea globală. Începând cu 23 septembrie, Leapmotor a început deja vânzările în Europa, având peste 200 de dealeri în 13 țări, inclusiv România.

Compania intenționează să extindă această amprentă la 500 de puncte de vânzare în Europa până la sfârșitul lui 2025. Această expansiune rapidă reflectă strategia mai largă a Leapmotor de a face mobilitatea electrică accesibilă tuturor, așa cum este încapsulată în promisiunea mărcii sale: „Excelența la îndemână”.

Noul Leapmotor B10 va fi lansat mai târziu inițial în China, acolo unde va costa estimativ 14-21 mii de dolari. În Europa ar putea ajunge în 2025 și desigur va costa mai mult. Iar data de lansare a noului C16 nu a fost anunțată deocamdată.

Cmentariile sunt închise