(video) Bun (re)venit! O nouă marcă auto sub aripa VW Group – Scout Motors

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volkswagen a anunțat renașterea mărcii americane Scout în 2022. Aceasta este deținută de producătorul german în proporție de 100%, care a obținut marca Scout după achiziționarea producătorului american de camioane Navistar International în 2021.

Scout a fost denumirea unor modele SUV și pickup, produse între 1961 și 1980 de compania International Harvester. La acea vreme, erau alternative pentru mașini precum Jeep CJ și Ford Bronco.

Acum, Scout Motors ar trebui să ajute Volkswagen să se impună în acele segmente ale pieței americane, unde nu a fost prezentat până acum. Iar astăzi a avut loc evenimentul de lansare și prezentarea primelor produse.

În ultimii doi ani, proiectul Scout a adunat propria sa echipă de ingineri, mutată la un centru științific și tehnologic separat din Michigan. Pe lângă cel puțin 350 de specialiști, alte peste 4000 de persoane vor munci la noua fabrică dedicată din Carolina de Sud. Construcția a demarat în această vară și va fi finalizată conform planurilor în 2026. Primele mașini vor părăsi liniile de asamblare un an mai târziu.

Principala diferență a viitoarelor modele Scout față de cele anterioare va fi în grupul motopropulsor – complet electric. Acestea se vor baza pe o platformă dedicată cu un potențial off-road sporit. Aici spunem un salut celor de la Rivian!

La evenimentul din această noapte au fost prezentate două autovehicule: Traveler (SUV) și Terra (pickup). Acestea au deocamdată un statut conceptual, însă sunt destinate producției! Prima prioritate a Scout Motors a fost să onoreze spiritul vehiculelor originale. Aceste concepte se inspiră din designul și utilitatea vehiculelor originale.

Scout Motors

Caracteristici cheie:

  • Scout Traveler și Scout Terra vor fi construite pe o platformă de tip cadru complet nouă și
    proprietară, cu o punte spate solidă.
    • Primul măsoară: 5280 x 2327 x 1938 și are un ampatament de 3058 mm.
    • Al doilea este mai impunător: 5822 (1821 fiind distanță de la cabină până la capătul posterior) x 2327 x 1956 și un ampatament de 3774 mm.
  • Platforma este proiectată să ofere modelului Terra peste 4536 kg capacitate de remorcare și peste 3175 lui Traveler. Sarcina utilă va fi de aproximativ 907 kg pe ambele.
  • Platforma va fi compatibilă cu anvelope de până la 35 inchi în diametru. De asemenea, va propune o gardă la sol de peste 305 mm, o capacitate de traversare a vadurilor de apă cu o adâncime de aproape 915 mm, o bară stabilizatoare frontală deconectabilă, diferențiale blocabile pe ambele punți, unghiuri de atac/degajare competitive și opțiuni robuste de suspensie.
  • Capacitatea vehiculelor Scout va fi controlată în mare parte printr-o experiență tactilă, fizică. De la mânerele mecanice ale ușilor, la bare de susținere, la comutatoare și cadrane, vehiculele Scout vor oferi o experiență practică reală utilizatorului.
Scout Motors
  • Ambele modele vor putea fi comandate cu sisteme de propulsie 100% electrice, dar în format BEV sau opțional EREV (un sistem proprietar numit Harvester, cu benzinar drept generator de curent electric). În primul caz autonomia prevăzută va fi de până la 563 km, în al doilea – peste 800 km.
    • Ambele sisteme vor păstra caracteristicile off-road ale mașinilor, precum și avantajele de ambalare ale propulsiei electrice.
    • De asemenea, ambele sisteme sunt concepute pentru a fi integrate în mod flexibil în platformă și în procesul de producție, asigurând astfel că Scout Motors poate răspunde la evoluția cererii pieței.
  • În mod evident, vehiculele Scout vor include și un sistem de tracțiune integrală alcătuit dintr-o unitate de propulsie electrică pe fiecare osie. Astfel vor fi capabile să urce pante cu unghi de 45 de grade și să accelereze de 0-97 km/h în 3.5 secunde, datorită unui cuplu estimat la aproape 1356 Nm!
  • Vehiculele Scout vor utiliza o arhitectură software zonală modernă, permițând actualizări OTA, diagnosticare de la distanță și creșterea valorii vieții clientului. Experiența la bordul vehiculului va
    beneficia de pe urma arhitecturii software prin interfețe rapide cu ecran tactil, vizualizări prin camere de înaltă rezoluție și capacitatea de a personaliza experiențele.
Scout Motors
  • Scout Traveler și Scout Terra sunt concepute ca unelte multiple versatile, cu materiale durabile și zone de încărcare flexibile.
    • Ambele vor include un frunk cu prize de 120 V și porturi USB-C.
    • Scout Terra va avea o benă de 1525 mm lungime, cu două prize de 120 V și una de 240 V. Va mai avea un suport pentru anvelope de rezervă sub caroserie (până la 33 inchi) și un suport opțional pentru anvelope all-terrain de 35 de inchi în benă.
    • Scout Traveler va fi oferit cu un hayon fracționat și cu un suport pentru o roată de rezervă de până la 35 inchi, care se integrează în mod intenționat în structura caroseriei și în grafica măștii din spate, cu un impact minim asupra aerodinamicii.
  • Scout Motors va mai oferi un portofoliu complet de accesorii, inclusiv iluminare auxiliară, trepte de asistență, soluții de off-boarding electrice, bare de protecție off-road cu puncte de recuperare, un troliu de mare putere și multe altele.
    • Se preconizează că accesoriile motorizate vor fi integrate în experiența utilizatorului Scout, atribuite comutatoarelor și, în unele cazuri, controlate chiar prin aplicația mobilă a clientului, astfel încât instalarea, configurarea și controlul să fie simple.
  • Sistemul de propulsie electrică aproape silențios va încuraja șoferii și pasagerii să experimenteze
    împrejurimile
    . Multiplele tipuri de acoperiș disponibile vor oferi o experiență în aer liber, dar cu o execuție rafinată, de calitate, care nu distrage atenția de la experiență.
    • Un Cabana Top opțional, care se dorește a fi una dintre cele mai mari deschideri într-un acoperiș de SUV.
    • Altă alternativă opțională va fi un acoperiș panoramic din sticlă, dotat și cu un parasolar electric.
Scout Motors
  • La interior ar fi de remarcat următoarele:
    • Un ecran central completat de un panou de comutatoare și butoane pentru utilizarea ușoară a comenzilor climatizării.
    • SUV-ul Traveler maximizează spațiul de depozitare la interior cu o consolă multifuncțională. Pickup-ul Terra consolidează Connection Machine™ cu bancheta opțională pe rândul din față. Clienții pot alege ceea ce este potrivit pentru ei, consola și bancheta fiind valabile pentru ambele modele
    • Materiale durabile și sustenabile pentru tapițerie.
    • Butoane reale și comenzi tactile combinate cu Scout Community UX™, o interfață digitală cu utilizatorul care este flexibilă, configurabilă și ușor de utilizat.
Scout Motors

Relații unu la unu cu clienții

În calitate de companie americană independentă și start-up, Scout Motors construiește totul de la zero: echipele sale, fabrica, vehiculele și acum propria experiență a clienților, care este alimentată de o rețea exclusivă de retail.

Scout Motors va stabili o relație individuală cu clienții săi, bazată pe încredere și transparență, prin vânzarea și service-ul vehiculelor Scout direct de la Scout Motors. De la rezervări și vânzări de vehicule până la livrare și service, compania va sprijini direct consumatorul. O singură companie, o singură aplicație, un singur login, o singură experiență (în stil Tesla, fără intermediari).

De la început, clienții vor ști ce plătesc și se pot aștepta la o transparență totală a prețurilor. Tranzacțiile de achiziționare a vehiculelor vor fi finalizate în câteva minute. Compania va crea o experiență simplă, fără cusur pentru clienții Scout în toate punctele de contact.

Scout Motors va construi spații dedicate vânzării cu amănuntul pentru a intra în contact cu clienții în persoană. Scout Workshops și alte spații comerciale vor oferi un test drive, o strângere de mână și servicii practice.

Vehiculele Scout sunt proiectate pentru un cost de proprietate competitiv prin reparabilitate robustă și service flexibil. Aproximativ 80% din tipurile de reparații vor putea fi efectuate în afara unui atelier Scout!

Prețuri

Modelul de bază Traveler va costa de la 50.000 dolari cu stimulente disponibile (prețul de start de vânzare cu amănuntul va fi de sub 60.000 dolari). În cazul Terra: de la 51.500 dolari și sub 60.000 de dolari respectiv. Mașinile pot fi deja rezervate pentru o taxă rambursabilă de 100 dolari.

Producția inițială ar trebui să înceapă la Centrul de producție Scout Motors de lângă Columbia, Carolina de Sud, în 2027.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise