(video) Premieră: Noul Lynk & Co 02 – primul EV al mărcii pentru Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lynk & Co introduce primul vehicul electric cu baterie al mărcii, noul 02 pentru Europa, numit Z20 în China. Interesant este că denumirea 02 i se atribuie în China unui alt model, un hatchback cu motor pe benzină. În ciuda acestor denumiri lipsite de originalitate, această mașină marchează prima lansare globală a unui nou model pentru Lynk & Co.

Creat în studioul global de design Lynk & Co din Göteborg, noul 02 a prins viață printr-o colaborare în premieră în industrie: între clienții SUV-ului PHEV 01 și echipele interne de design și inginerie ale mărcii! Clienții au influențat în mod semnificativ caracterul noii mașini, contribuind cu peste 6000 de mesaje despre cele mai dorite caracteristici prin intermediul funcției Co:lab – una dintre aplicațiile Lynk & Co pentru automobile care permite utilizatorilor să ofere feedback digital din interiorul 01.

Caracteristici cheie:

Exterior

  • Este un crossover coupe care măsoară 4460 x 1845 x 1573 mm și are un ampatament de 2755 mm. Este doar puțin mai mic decât noul Skoda Elroq. Cântărește 1820 kg și suportă pe acoperiș 75 kg.
  • În partea frontală, farurile și luminile de zi proiectează animații la venirea și plecarea șoferului. Secțiunea inferioară prezintă un aspect tehnic, cu admisie activă cu obturator negru lucios în partea frontală, ornamente laterale la nivelul podelei, jante futuriste și pasaje ale roților proeminente. În contrast, secțiunea superioară emană o senzație mai elegantă, cu un spate care creează un profil dinamic. Spoilerul nu este doar implicat în aerodinamică, ci și găzduiește stopurile.
  • În colaborare cu clienții Lynk & Co, modelul 02 este încărcat cu un sentiment de distracție și aventură, oferind elemente surpriză. Deschiderea trapei de încărcare electrică dezvăluie un mesaj optimist „We’ve got the power!”, în timp ce ridicarea capotei arată un semn „Nope, No Engine Here”.
  • O altă caracteristică amuzantă care a fost dezvoltată ca răspuns la dorințele comunității Lynk & Co este „Hey Honk”. Acest nou sunet personalizabil al vehiculului aduce un set de alerte prietenoase care interacționează cu pietonii și alți utilizatori ai drumului. În testele din lumea reală, pietonii au considerat că sistemul este o alternativă preferabilă la sunetul tipic al claxonului. Un claxon tradițional rămâne totuși disponibil ca dotare standard.
  • Noul 02 debutează într-o gamă de culori noi și interesante: Crystal White, Grey Grid și Cosmic Blue, alături de Techno Magenta. Toate modelele vor avea un acoperiș negru lucios fără costuri suplimentare. La geamuri nu are rame. Oglinzile retrovizoare sunt ajustabile electric și încălzite.
Lynk & Co 02

Interior

  • La deschiderea portierei, șoferii întâlnesc un mesaj de bun venit „Condu cu grijă” pe capătul ușii. Tema Downtown Vibe combină culorile Black Ocean și Stone Grey, accentuate de accente lime. Tema The Club folosește materiale reciclate în culori Ocean Black și Urban Blue, evidențiate de accente portocalii vibrante. Materialele translucide adaugă distracție și rafinament.
  • În interiorul mașinii, șoferii descoperă, de asemenea, noi soluții inteligente de depozitare. Un modul de depozitare flexibil și detașabil cu compartimente distincte între scaunele frontale este realizat din material translucid colorat inspirat de elementele de design ale produsului.
  • Dacă frunk-ul are un volum de numai 15 litri, portbagajul oferă 410 litri și poate fi mărit datorită rabatării scaunelor.
  • Lynk & Co 02 este oferit cu o conectivitate 5G și două încărcătoare wireless. Sistemul de cockpit digital este dezvoltat de ECARX și alimentat de a treia generație Qualcomm Snapdragon SA8155p SoC. Monitorul din spatele volanului măsoară 10.2 inchi. Cel central tactil – 15.4 inchi.
  • Infinity Light este o caracteristică nouă remarcabilă care creează un efect de tunel de lumină fără sfârșit, maximizând senzația de spațiu. Are patru setări diferite de atmosferă.
  • Ca răspuns la solicitările comunității, mașina a mai fost dotată cu sistem de climatizare ce poate fi controlat de la distanță și o cameră selfie în oglinda retrovizoare.
  • În plus, 02 dispune de un volan încălzit și scaune față încălzite cu memorie electrică, care au fost subțiate pentru a maximiza spațiul din habitaclu fără a compromite siguranța sau confortul.
Lynk & Co 02

Tehnologii de propulsie și asistență

  • Acest crossover coupe este construit pe baza platformei electrice SEA cu sistem electric de 400 V (asta înseamnă că avem în fața nostră un smart #3, dar cu înfățișare diferită). Are o suspensie independentă (McPherson pe față și multi-link pe spate). Jantele de bază sunt de 19 inchi, existând și de 20 inchi. Garda la sol îi este de 191 mm.
  • De propulsie răspunde un singur electromotor posterior cu 272 CP/343 Nm. Poate realiza 0-100 km/h în 5.5 secunde și poate tracta 1600 kg. Viteza maximă e limitată la 180 km/h.
  • Bateria este una de tip NMC, cu o capacitate de 66 kWh. Autonomia maximă ajunge la 445 km (WLTP) în regim mixt sau la 592 km în regim urban. Încărcătorul de bord e standard de 11 kW (în a doua echipare, cea de top, este de 22 kW). Suportă și încărcare rapidă cu până la 150 kW (10-80% în aproximativ 30 minute).
  • Noul 02 încorporează sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS), până la 21, pentru siguranță activă și pasivă. Asta pe lângă: Parking support, ESC, STC, Trailer Stability Assist, Active Yaw Control, Dynamic Torque Vectoring și Anti Roll-over Protection.
  • Printre altele, poate avea: Keyless entry, Face ID, recunoaștere vocală, Sharing strap, Digital Key, Share your car, V2L, filtru de aer CN95, sistem audio Harman Kardon cu 14 difuzoare, Wi-Fi Hotspot, etc.

Lynk & Co 02 se vinde deja online în Europa, prețul minim fiind de 35.495 euro. Specificațiile modelului în detalii AICI.

Și încă ceva de spus: Fiecare model Lynk & Co este echipat cu o funcție de car-sharing, accesibilă prin intermediul aplicației Lynk & Co de pe ecranul central al mașinii. Această funcție activată printr-o reală „curea de partajare” le permite utilizatorilor să împartă în siguranță mașina lor cu alți utilizatori, câștigând în același timp bani.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise