(video) Premieră: Lynk & Co scoate la vânzare un concurent pentru VW Golf GTI

Modelul Lynk & Co 02 a debutat în 2018 în premieră europeană şi este construit pe platforma CMA dezvoltată de Geely împreună cu Volvo. Deşi în original este un crossover, marca a decis să-l apropie de pământ şi să-l transforme într-un concurent pentru acelaşi VW Golf GTI.

Noutatea numită 02 Hatchback a devenit un hot-hatch a cărui avanpremieră a avut loc în aprilie la Salonul Auto de la Shanghai. Acum, chiar de astăzi, devine disponibil de cumpărat în China, fiind lansate şi mai multe detalii.

Caracteristici cheie:

  • Dispune de un bodykit specific unui model cu iz sportiv, elementele sale principale fiind vopsite în culoarea caroseriei, iar drept contrast unele sunt finisate în culoare neagră. Grila radiatorului este diferită faţă de cea a crossoverului.
  • Are două terminaţii duble de eşapament (reale), sistemul de evacuare a gazelor fiind unul diferit, cu o tonalitate reglată conform caracterului maşinii.
  • S-a ales cu jante forjate de 19 inci (pentru crossoverul 02 cele mai mari sunt de 18 inci) în anvelope Michelin Pilot Sport 4 de mărimi 245/40. Frânele sunt puţin mai mari şi mai performante.
  • Culoarea aceasta portocalie este disponibilă exclusiv pentru 02 Hatchback.
  • Lungimea modelului este de 4.458 mm, cu 10 mm mai mult decât are crossoverul, în timp ce ampatamentul de 2.702 mm a rămas neschimbat. Garda la sol a fost coborâtă de la 202 la 141 mm. Şasiul a mai fost calibrat de către divizia europeană a companiei, inclusiv suspensia.
  • Habitaclul este decorat cu multă Alcantara, există inserții decorative şi cusături portocalii, pe lângă un panou de bord digital de 10.5 inci cu grafică schimbată, scaune sport profilate şi cu tetiere incluse, aplicaţii mai deosebite pe setul de pedale, volan sport cu marcaj la ora 12 şi padele în spatele său, etc.
  • Din echipament mai fac parte un sistem de climatizare automată, sistem multimedia cu ecran tactil de 10.2 inci şi suport OTA, cameră de bord integrată, hotspot Wi-Fi, încălzire şi ventilare pentru scaunele frontale, camere la 360 de grade, cruise control adaptiv, sistem de frânare automată de urgență (cu funcție de recunoaștere a pietonilor) și un sistem de menţinere în bandă, etc.
  • Lynk & Co 02 Hatchback este echipat cu un motor turbo Volvo din seria Drive-E, un T5 care consumă benzină 95, are patru cilindri şi un volum de 2.0 litri. Produce 254 CP la 5.500 rpm şi 350 Nm de cuplu (sau 380 Nm în mod Overboost) de la 1.800 rpm. Este combinat cu o transmisie automată Aisin cu opt rapoarte, tracţiunea fiind pe puntea din faţă.
  • Poate face 0-100 km/h în 6.2 secunde şi atinge maxim 230 km/h. Pentru comparaţie, noul VW Golf GTI cu un motor TFSI de 2.0 litri şi cu patru cilindri, oferă 245 CP/370 Nm şi o capacitate de accelerație în circa 6.3 secunde.

Preţul maşinii urmează a fi anunţat în această seară şi îl vom include aici. În Germania, preţul unui VW Golf GTI este de minim 37.607 de euro.

https://www.youtube.com/watch?v=zKUAAc2tL4o
https://www.youtube.com/watch?v=W5m7XeE1O6w

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/