(video) Tesla Model S a devenit maşină de curse. Iată ce performanţe dinamice are

La expoziţia britanică Autosport organizată recent, a fost prezentată varianta finală a unui sedan Tesla Model S pregătit pentru curse, care în 2017 va participa la şapte competiţii.

O astfel de maşină este propulsată de un motor electric, care produce 778 cai putere şi poate accelera până la 100 de km/h în doar 2.1 secunde!

Prima variantă a modelului Tesla pregătită pentru campionatul Electric GT a fost arătată în luna septembrie a anului trecut.

Atunci se planifica a fi construită maşina de curse pe baza versiunii P85+, dotată cu un motor care produce 420 cai putere şi un acumulator de 85 kWh. Cu o astfel de unitate de propulsie, acceleraţia până la 100 de km/h se face în 4.2 secunde.

Mai târziu, organizatorii competiţiei au decis să facă maşini de curse pe baza celei mai puternice versiuni – P100D, care mai are mereu activat regimul Ludicrous.

Comparativ cu maşinile de serie, cele de curse sunt mai uşoare cu 500 de kilograme. Mai mult, acestea vor primi o aerodinamică sportivă, pneuri speciale, o suspensie resetată, o cuşcă de protecţie şi scaune sport.

Vezi şi: (video) Tesla Model S a devenit la fel de rapidă ca un Ferrari LaFerrari

În campionatul Electric GT vor participa 20 de piloţi din 10 echipe. Cursele vor fi organizate pe o serie de circuite europene, inclusiv şi Nurburgring. Un weekend va fi compus dintr-o perioadă de 20 de minute pentru practică, 30 de minute de calificări şi două curse a câte 60 de kilometri fiecare, una dintre care va fi organizată ziua, iar cealaltă pe înserate.

Cursele vor fi transmise în direct pe Youtube, Twitch şi Periscope.

Cmentariile sunt închise