(video) Nou termen de lansare a maşinii Apple! Compania ar fi renunțat la una dintre ideile inițiale revoluționare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Gigantul american Apple a amânat încă o dată apariția propriei mașini electrice, numită Apple Car în mass-media de specialitate. Conform Bloomberg, care face referire la persoane cunoscute cu subiectul, mașina este acum programată pentru lansare în 2026, după ce data anterior vehiculată era 2025.

În interiorul Apple, proiectul de mașină electrică se numește Titan și este în derulare din 2014. Mai nou, conform informaţiilor Bloomberg, s-a renunţat la ideea originală de a oferi mașinii un pilot automat complet și de a elimina comenzile tradiționale din cabină!

Directorii Apple s-au confruntat cu realitatea că viziunea lor pentru un vehicul complet autonom, fără aceste elemente de control, nu este fezabilă cu tehnologia actuală. Astfel spus, conform clasificării SAE, în ceea ce priveşte condusul autonom, maşina va avea capacităţi de nivel 4 în locul celui 5 maximal.

Astfel spus, potențialul Apple Car va avea un volan și un set de pedale, deși echipamentul său de bază va include un sistem de control autonom al maşinii pe anumite categorii de drumuri, care vor fi scanate şi integrate în memoria sistemului de navigaţie. Totuşi, prin anumite zone ale unui oraş sau în condiții meteorologice nefavorabile, șoferul va trebui să preia controlul asupra sa.

Cele mai recente schimbări pe plan internațional subliniază provocarea cu care se confruntă Apple pentru a intra într-o categorie de produse complet nouă și a înfrunta obstacolele tehnologice care au afectat unele dintre cele mai mari companii din lume. Proiectul secret, în derulare de ani de zile, este menit să ofere Apple un alt generator de bani major, dar ar putea testa și limitele capacităților producătorului de iPhone-uri.

Din 2016 şi până în prezent, bugetul companiei pentru cercetare şi dezvoltare a crescut de la aproximativ 10 la peste 26 de miliarde de dolari!

Una dintre ultimele randări, prin care un designer independent şi-a imaginat aspectul maşinii Apple

Viziunea anterioară a Apple pentru mașină a fost să ofere autonomie de nivel 5 – apogeul tehnologiei de conducere automată pe care niciun producător auto nu l-a atins încă. Planul actual, astfel, a eşuat din cauza domeniului său de aplicare mai limitat.

Aceasta este cea mai recentă schimbare de strategie pentru echipa proiectului, care s-a confruntat cu fluctuații în rândurile conducerii încă de la înființare, cu un deceniu în urmă. Actualul lider Kevin Lynch și-a propus să aducă mai multă stabilitate și un accent pe obiectivele practice după ani de schimbări prioritare și chiar concedieri.

Lynch, care se ocupă și de sistemul de operare Apple Watch și de software-ul de sănătate, a preluat controlul la sfârșitul anului 2021. El a instruit inițial echipa care lucrează la mașină, cunoscută sub numele de Special Projects Group, să se concentreze pe un vehicul complet autonom pentru un debut până în 2025. Acum el ar fi renunțat la acele așteptări, dar cu scopul de a se asigura că un produs ajunge efectiv pe piață.

Conform informațiilor disponibile în prezent, inima tehnologiei autonome Apple va fi un sistem computerizat de bord puternic – cu numele de cod Denali (după cel mai înalt vârf de munte din America de Nord) – și o gamă personalizată de senzori. Performanța procesorului va fi egală cu aproximativ patru dintre cipurile de ultimă generație ale companiei. La moment este într-o stare avansată și este considerat aproape pregătit pentru producție, deși Apple i-ar putea reduce performanța înainte de lansarea mașinii pentru a reduce costurile.

Deținerea unui computer de bord pentru a gestiona sarcinile automate este similară cu o abordare folosită de alți producători de automobile, inclusiv de Tesla. Apple, totuși, intenționează să se deosebească de Tesla prin utilizarea unei combinații de senzori LiDAR și radar, împreună cu camere. Configurația va permite maşinii să-și determine cu mare precizie locația, să vadă benzile de circulație și să evalueze cât de departe este de alte obiecte și oameni. Tesla a ales într-o ultimă instanță să se bazeze doar pe camere, în timp ce Waymo de la Alphabet Inc. și alții folosesc combinații de senzori.

Pe lângă hardware-ul de bord, sistemul are o componentă bazată pe cloud pentru unele procesări de inteligență artificială. Apple se bazează pe Amazon Web Services pentru găzduire, costând producătorul de iPhone-uri aproximativ 125 de milioane de dolari pe an. Dar aceasta este doar o fărâmă din aproximativ un miliard de dolari pe care compania îl cheltuiește anual pentru proiectul auto.

Apple ar mai explora ideea unui centru de comandă care să asiste șoferii și chiar să controleze mașinile de la distanță în caz de urgență. Compania discută, de asemenea, să ofere clienților propriul program de asigurare.

Apple se aștepta ca fiecare mașină să se vândă cu peste 120.000 de dolari, dar compania își propune acum să ofere vehiculul consumatorilor pentru mai puțin de 100.000 de dolari, potrivit surselor citate. Acest lucru l-ar pune în aproximativ aceeași gamă de preț ca versiunea entry-level a Tesla Model S sau Mercedes-Benz EQS.

Una dintre ultimele randări, prin care un designer independent şi-a imaginat aspectul maşinii Apple

Apple nu a stabilit încă un design pentru mașina sa și vehiculul este considerat a fi în stadiul de „pre-prototip”. Compania își propune să pregătească designul până la sfârșitul lui 2023 și să aibă caracteristicile stabilite până la sfârșitul lui 2024. Apoi intenționează să o supună testelor extinse în 2025.

Apple a discutat anterior despre lansarea unei mașini care să semene cu un Lifestyle Vehicle al celor de la Canoo Inc. Ideea inițială a fost să aibă un interior asemănător unei limuzine, unde pasagerii să poată sta faţă în faţă. Acum planul este de a produce ceva mai mult ca o mașină tradițională, cu scaun de șofer.

Compania a purtat discuții cu un număr de furnizori cu privire la obținerea unei platforme pentru vehicule electrice, cunoscută în industrie ca „skateboard”, dar încă ar fi în căutarea unui partener. Apple a discutat anterior cu mai multe companii despre licențierea platformelor lor, inclusiv cei de la Hyundai-KIA, dar singurele negocieri serioase au avut loc doar cu Volkswagen AG în urmă cu câțiva ani.

Designul mașinii este moderat de Ulrich Kranz, fostul director executiv al Canoo, precum și de foști manageri de la Tesla, Lamborghini și Porsche. Partea software a sistemului este condusă de fostul manager Tesla Stuart Bowers, în timp ce problemele legate de inginerie de siguranță, testare și reglementare sunt gestionate de fostul director executiv Ford Motor Co., Desi Ujkashevic.

Organizația auto a Apple, formată din aproximativ 1.000 de angajați, este împărțită în campusuri din Sunnyvale (California), Ottawa, Zurich și Arizona. O mare parte din lucrările de inginerie subiacente, designul industrial și dezvoltarea software-ului se desfășoară în Sunnyvale, în timp ce părți din viitorul sistem de operare al mașinii sunt dezvoltate în Ottawa, o zonă în care compania a atras foşti angajaţi de la QNX, o divizie a BlackBerry care se ocupă de mai mult timp şi de software auto.

Echipa din Zurich dezvoltă un instrument cunoscut sub numele de „Rocket Score” care evaluează sistemul autonom al vehiculului. Acea echipă de bază s-a confruntat cu un eșec la începutul acestui an, când Ian Goodfellow, un dezvoltator proeminent de tehnologie AI care a ajutat la conducerea grupului, a părăsit Apple după ce s-a plâns de politicile sale de lucru de acasă. 

O mare parte din munca de testare a mașinii se face pe o fostă pistă Chrysler din afara Phoenix. Poligonul, cu numele de cod „Sahara”, a fost achiziționat în 2021 de o companie care reprezintă Apple pentru 125 de milioane de dolari. De asemenea, compania continuă să își testeze sistemul de conducere autonomă pe SUV-uri Lexus în mai multe state americane, pe drumuri publice. Mașinile respective, cunoscute intern ca vehicule „Baja”, își reînnoiesc sistemele de bord la fiecare 6-12 luni.

În Silicon Valley, Apple își propune să consolideze mai multe dintre echipele sale auto într-un nou campus de lângă aeroportul San Jose, cunoscut sub numele de Orchard Parkway. Proprietatea va avea aproximativ o jumătate de milion de metri pătrați de spațiu și poate găzdui și alte echipe Apple. Compania a cumpărat teritoriul în jurul anului 2015 și a început construcția anul trecut.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/