A ajuns din Moldova în Germania cu mașina. Experienţa unui şofer despre cum se circulă în afara ţării pe timp de COVID-19

Un automobilist din ţara noastră a decis să-şi împărtășească experienţa de călătorie cu maşina pe timp de pandemie globală. Într-o postare făcută pe o reţea de socializare acesta a povestit cum se circulă în afara Republicii Moldova, având drept destinație Germania.

Bărbatul a declarat că a pornit la drum cu maşina personală, alţi doi pasageri şi o remorcă sub forma unei platforme pentru transportul autovehiculelor.

Iată sfaturile pe care le dă sub forma unei instrucţiuni:

1. Frontiera Republicii Moldova cu România:

  • “În vama moldovenească s-au verificat minuțios bagajele, pașapoartele (biometrice) și ne-au întrebat unde mergem. Atât, fără nimic altceva!”
  • “În vama românească s-au verificat la fel bagajele, actele (româneşti) şi am fost întrebaţi unde mergem și atât. Ni s-a oferit o foaie pentru tranzitarea țării în maxim 48 de ore și ne-au spus să ieșim prin vama Nădlac sau Borș. În benzinăriile din România sau magazine masca nu este obligatorie. Unele restaurante și hotele funcţionează în regim obişnuit”.

2. Frontiera României cu Ungaria:

  • “În vama românească am transmis foia de tranzitare cu ora indicată când am intrat în țară și buletinele (româneşti) la verificat”.
  • “Ungurii deja au cerut contractele de muncă (germane) și buletinele româneşti. Bagajele nu le-au verificat”.

3. Frontiera Ungariei cu Austria:

  • “Austriecii ne-au cerut contractele de muncă și buletinele. Bagajele la fel nu au fost verificate”.

4. Frontiera Austriei cu Germania:

  • “Am intrat prin Braunau. Nu ne-a verificat nimeni. Buticul de la punctul de control era închis”.
  • “Important de menţionat mai este că în Austria şi Germania se cere purtarea măştilor de protecţie la intrarea în magazine sau benzinării”.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-reportaj-cum-se-trece-frontiera-romana-dinspre-ungaria-in-conditiile-pandemiei-de-coronavirus-experienta-autoblog-md/

https://autoblog.md/moldovenii-continua-sa-intre-si-sa-iasa-din-tara-in-ciuda-covid-19-datele-politiei-de-frontiera/

Cmentariile sunt închise