(video) A câștigat și în acest an! Ferrari își menține coroana la Le Mans

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ferrari aduce acasă a 11-a victorie la Le Mans cu echipa sa de fabrică. Cursa s-a încheiat oficial la ora 17:00, ora Republicii Moldova.

Locul secund l-a ocupat un echipaj Toyota. Podiumul a fost completat de a doua mașină Ferrari.

Echipajul cu numărul #50 a ajuns la final după 311 tururi parcurse fără niciun defect! Linia de finiș a fost trecută cu 2% energie în rezervor! Echipajul Toyota a finisat la 14,221 secunde distanță.

La un an după ce a câștigat ediția Centenară, Ferrari a repetat performanța la cele 24 de ore de la Le Mans, cea mai faimoasă și prestigioasă cursă de anduranță din lume.

Mașina 499P cu numărul 50 a echipei oficiale Ferrari AF Corse a fost aplaudată de fani în momentul în care a trecut prima steagul în carouri. Nicklas Nielsen, care a împărțit cockpitul cu Miguel Molina și Antonio Fuoco, a condus mașina peste linia de sosire.

Hypercarul numărul 51 al lui Alessandro Pier Guidi, James Calado și Antonio Giovinazzi a sosit al treilea.

Aceasta marchează a 11-a victorie generală a mărcii Calului Cabrat în clasicul maraton de anduranță francez și a doua victorie consecutivă, după triumful din 11 iunie 2023 cu 499P #51. Victoriile anterioare au fost obținute în 1949, 1954, 1958 și între 1960-1965.

Cartea de onoare a constructorului din Maranello la Le Mans include și 29 de victorii de clasă, pentru un total de 40 de victorii.

Vezi și: (video) Dramă pentru Alpine și victorie cu un Porsche în clasa GT3. Rezumatul Le Mans 2024

Cmentariile sunt închise