Alpina nu va modifica noul BMW Seria 5

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania germană Alpina a produs ultimele exemplare ale modelului B5 GT. Acesta a fost ultimul BMW Seria 5 modificat de atelierul de tuning. O interpretare proprie a generației actuale G60/G61 nu va exista! Alpina ne-a confirmat că este „End of an era!”

Amintim că ediția B5 GT dispune de același V8 twin-turbo de 4.4 litri găsit pe M5. Doar că pentru prima dată a fost setat să livreze 634 CP şi 850 Nm, devenind cel mai puternic propulsor din istoria atelierului. A fost limitat la 250 de exemplare, alegerea caroseriei sedan sau break fiind la discreția clienților.

După ce a fost introdus în martie anul trecut, în doar câteva zile a devenit sold out! Clienții fericiți au acum o mașină cu cel mai puternic tren de rulare din istoria companiei.

Dintre toate 75 au fost alese în caroserii sedan, produse în principal pentru piața japoneză. Restul sunt Touring.

Mai mult de jumătate din cele 250 de unități sunt finisate în vopseaua tradițională ALPINA Blue sau ALPINA Green. Iar peste 65% dintre clienți au optat pentru setul clasic ALPINA Deco cu inscripția B5 GT. Deosebit de popular la alegerea setului Deco-Set a fost culoarea exclusivă de design B5 GT Marron Volciano, care poate fi găsită în numeroase detalii ale ediției. De exemplu în vopseaua jantelor forjate iconice de 20 inchi, în designul cu 20 de spițe.

Vehiculele finale sunt în prezent finalizate manual în atelierul intern de tapițerie. În total, 40 de mașini au primit un interior complet personalizat, realizat din cea mai fină piele din sectorul auto – pielea LAVALINA tăbăcită natural. O altă treime dintre clienți se bucură de opțiunea de tapițerie personalizată combinată cu scaune sport.

Aproape fiecare interior a fost rafinat în atelierul de tapițerie Alpina și a primit o notă personală – broderia inscripției GT pe tetierele Marron Volciano a fost deosebit de populară.

În programul de producție al mărcii Alpina, modelele modificate ale celei de-a cincea serii au fost prezente în mod constant din 1978 (primul a fost BMW ALPINA B7 Turbo, bazat pe BMW E12). Însă din ianuarie 2026, când Alpina va intra sub aripa concernului BMW, compania va avea parte de o nouă poziționare pe piață.

Aflasem anterior că firma deținută de familia Bovensiepen va continua să-și folosească experiența în inginerie şi în dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de vehicule BMW ALPINA în cadrul cooperării existente. Se va întâmpla până la sfârșitul lui 2025. Acest lucru are ca rezultat faptul că mașinile BMW de bază primesc modificări ample din partea echipei Alpina. Inclusiv la motor şi transmisie, precum și la șasiu, aerodinamică și echipamente interioare.

Vehiculele BMW ALPINA sunt pre-asamblate pe liniile de producție BMW înainte de asamblarea finală care are loc în atelierele din Buchloe. Ele cuprind, de asemenea, interioare individuale amenajate conform specificațiilor clienților.

Activitatea de service, producerea de piese și accesorii pentru portofoliul de vehicule BMW ALPINA existent și cele vechi va continua pe termen lung în Buchloe! Nu vor exista modificări ale cooperării existente post-vânzare.

Ca parte a unei cooperări strategice între cele două companii, va exista o nouă extindere a activității existente de servicii de dezvoltare pentru BMW din Buchloe. Iar afacerea cu vinuri, care face parte și din businessul de familie, de asemenea nu va fi afectată.

Care va fi soarta exactă a mărcii Alpina nu este clar exact. Însă ceva ne spune că va fi un sub-brand dedicat mașinilor/versiunilor de lux, precum este Mercedes-Maybach. Astfel clienții vor avea de ales între automobile standard, sportive M și de lux, dar și destul de potente Alpina.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise