Alţi doi polițiști de patrulare reţinuţi de CNA. Ar fi cerut mită de la conducătorul unui scuter

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Șeful serviciului patrulă din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni și un subaltern al acestuia au fost reținuți în flagrant de ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă.

Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer de motoretă (scuter) pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a mijlocului de transport în lipsa raportului de verificare tehnică, dar și pretinsa conducere în stare de ebrietate alcoolică.

Potrivit materialelor cauzei, ieri seară, șoferul motoretei a fost oprit de echipajul de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni. Polițiștii, identificând pretinsa lipsă a raportului de verificare tehnică a mijlocului de transport, au pretins, acceptat și primit sub controlul ofițerilor CNA, mijloace financiare ce nu li se cuvin în mărime de 5.000 de lei pentru a nu îndeplini acțiuni în exercitarea funcției lor.

În vederea acumulării materialului probator, a fost efectuată o percheziție în automobilul de serviciu de unde au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 5.000 de lei.

Cei doi bănuiți au fost reținuți pentru 72 de ore și urmează să fie plasați în izolatorul CNA. În prezent au loc acțiuni de urmărire penală sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise