ANRE anunţă că preţurile la carburanţi au început să scadă! Între timp costul gazelor pentru maşini a crescut considerabil

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o perioadă de două luni de creștere constantă a prețurilor la produsele petroliere, înregistrată în cadrul tranzacțiilor internaționale, începând cu luna noiembrie se atestă o stabilizare și o scădere a acestora! Tendințele de pe piața internațională s-au reflectat în prețurile maximale stabilite zilnic de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Astfel, în ultima perioadă, prețul maximal la benzina COR 95 a scăzut cu 0.24 lei/litru și la motorina standard cu 0.21 lei/litru. Anterior, cel mai mare tarif plafon pentru benzină a fost de 21.88 lei (stabilit pentru 3 noiembrie) şi de 18.77 pentru motorină (stabilit pentru 28 octombrie).

Amintim că la începutul lunii septembrie, de când ANRE a început să impună tarife plafon, preţurile erau de 20.07 lei pentru benzină şi 16.27 lei pentru motorină.

În consecință, ANRE a stabilit pentru ziua de mâine, 11.11.2021, următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

  • Pentru benzina COR 95 – 21.63 lei/litru;
  • Pentru motorina standard – 18.56 lei/litru.

De cealaltă parte, în contextul majorării tarifelor pentru gazele naturale, preţurile principalelor tipuri de gaz pe care le pot consuma diverse autovehicule au crescut considerabil!

  • Metanul (CNG) a ajuns să coste maxim 14 lei în loc de minim 8 lei!
  • Gazul petrolier lichefiat (GPL) – de la aproximativ 11.50 a ajuns la aproximativ 13.70 lei.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata