ANRE, despre cât vor costa carburanții până marţi şi despre cât combustibil există în stocuri

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Tarifele plafon pentru principalii carburanţi vor fi mai mari începând cu ziua de mâine, în comparaţie cu cele care au intrat în vigoare şi sunt valabile pentru astăzi.

Benzina 95 nu se va găsi în staţiile din Republica Moldova la un preţ mai mare de 24.44 lei pentru un litru. Iar motorina va putea fi cumpărată cu maximum 21.14 lei pentru un litru.

În ce priveşte stocul actual de carburanţi:

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunţă că a verificat informațiile vehiculate de către unele surse media, precum că la unele benzinării se formează cozi pentru alimentarea automobilelor și comunică despre faptul că acestea nu corespund realității. Fiabilitatea procesului de aprovizionare a țării noastre cu produse petroliere se menține în regim constant. Stocurile efective de produse petroliere la momentul actual sunt la un nivel comparabil cu cel din perioadele precedente.

Totodată, având în vedere situația din Ucraina, ANRE a transmis companiilor din sectorul respectiv demersuri prin care a solicitat acestora să realizeze în regim prioritar tot complexul de măsuri disponibile în vederea asigurării stocurilor pentru o perioadă mai lungă decât cea practicată în prezent și identificării de surse alternative de aprovizionare cu carburanți, care ar putea fi activate în caz de necesitate.

ANRE a instituit un mecanism de raportare zilnică a stocurilor deținute, în baza căruia monitorizează evoluția acestora, conlucrând cu structurile guvernamentale la subiectul dat.

Amintim că majoritatea produselor petroliere sunt importate în țara noastră din România.

Foloseşte neapărat:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata