Anunţ! AAC va asigura organizarea curselor aeriene neregulate pentru refugiații veniți din Ucraina

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În scopul facilitării circulației refugiaților care au intrat în Republica Moldova din Ucraina, Autoritatea Aeronautică Civilă anunţă că va asigura organizarea unor curse aeriene neregulate dacă va fi necesarul!

În urma unui concurs pentru solicitarea ofertelor pentru operarea unei curse Chișinău – Frankfurt şi Chișinău-Istanbul, ambele în perioada 9-11 martie, a câştigat compania Air Moldova:

  • Chișinău – Istanbul (180 pax) – preț per pasager 129 EUR
  • Chișinău – Frankfurt (180 pax) – preț per pasager 178 EUR

* în preț este inclus și transportul unui bagaj de cală de 23 kg/pasager

FOTO: airliners.nl

Astfel, refugiații care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, ca urmare a situației tensionate din regiune, dar care intenționează să migreze spre o altă țară, au posibilitatea să se înregistreze prin completarea Formularului on-line accesând pagina oficială a Autorității Aeronautice Civile – caa.md/repatriere.

De asemenea, înregistrarea solicitanților poate fi făcută prin telefon, la numerele: 022 823 500 și 022 823 587. Telefoane sunt disponibile de luni 7 martie, între orele 08:00 – 18:00. Solicitările vor fi prelucrate într-o bază de date, care va furniza informații în timp real despre probabilitatea operării în cel mai scurt timp a zborului de evacuare.

Cursele aeriene sunt comerciale, costurile fiind acoperite de solicitanți, iar pasagerii trebuie să dețină actele de călătorie valabile pentru țara de destinație. La etapa când pe o destinație se va atesta cel puțin 150 persoane, Autoritatea Aeronautică Civilă ar putea demara şi alte concursuri de selectare a companiei aeriene (în baza celui mai mic preț oferit per fotoliu, cu toate taxele incluse) care va executa zborul de evacuare, conform Regulamentului aprobat.

Informaţia în limba rusă:

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise