Anunț! Se caută pe toată planeta primul automobil Aston Martin

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Aston Martin Heritage Trust, o organizație fondată în 1998 de către Aston Martin Owners Club, cu scopul de a păstra istoria mărcii auto, a anunțat începerea căutărilor primului automobil realizat de o echipă de ingineri de la compania Coventry Simplex, condusă de Lionel Martin și Robert Bamford.

Aceasta a fost produsă exact 110 ani în urmă, vândută pentru 50 de lire sterline în 1924 și ulterior pierdută în istorie.

Aston Martin Coal Scuttle

Mașina a fost construită în 1914 și a fost botezată Coal Scuttle datorită asemănării sale rudimentare cu obiectul de uz casnic în care se păstrau cărbunii. Un an mai târziu, în 1915, a fost înregistrată sub marca Aston Martin.

Modelul nu a fost un produs finalizat, ci mai degrabă un prototip. Lucrările ulterioare au fost întrerupte de Primul Război Mondial, Bamford mergând să lupte în Franța.

După război, firma a continuat să lucreze la mașină, a implicat-o în curse și teste, a fost modernizată de mai multe ori și i-a fost schimbat aspectul. Avea un motor cu patru cilindri și un volum de 1389 cm3.

Ulterior în 1924 Aston Martin a vândut Coal Scuttle pentru 50 de lire sterline. Imediat după aceea, urmele primului Aston Martin cu numărul de șasiu A1 sunt pierdute. Șansele de a-l găsi un secol mai târziu sunt minuscule, dar miracole se mai pot întâmpla.

Compania se așteaptă să returneze dacă nu întreaga mașină, atunci cel puțin piesele sale, dacă cineva le-a păstrat. AMHT face apel la pasionații de automobile din întreaga lume să își verifice garajele, anexele, hambarele și magaziile pentru a găsi orice urmă potențială a mașinii dispărute.

Aston Martin Coal Scuttle

Vezi și: (video) Lotus a făcut o mașină pierdută, redescoperită și reimaginată din arhivele companiei

Cmentariile sunt închise