Atenție! A fost depistat un “service auto” administrat din penitenciar

Un deținut de 27 de ani, împreună cu un tânăr de 19 ani aflat în libertate, sunt suspectați că ar fi pus la cale o schemă de escrocherie. Aceștia, prin intermediul celui mai mare portal de anunţuri din ţară, își propuneau serviciile de reparaţie a maşinilor şi alte lucrări aferente, iar apoi prin înșelăciune și abuz de încredere însușeau automobilele. Prejudiciul se ridică la 1.282.352 de lei.

Cazul a fost investigat de ofițerii Direcției investigații Nord a INI, în comun cu polițiștii din Ungheni și Bălți, timp de trei luni.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate în mun. Bălți și or. Rîșcani, polițiștii au ridicat plăci de înmatriculare şi un pașaport tehnic al unui automobil, lucruri care ar fi însușite pe cale ilegală, alături de un laptop, cartușe pentru AK-74 și pentru pistol de model “Glock”.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru “Escrocherie în proporții deosebit de mari”. Persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Cel de-al doilea suspect a fost reținut și plasat în izolatorul de detenție provizorie.

În contextul celor spuse, vă recomandăm să vă deserviți şi reparaţi autovehiculele doar în centrele de service oficiale şi autorizate pentru a evita neplăceri. De asemenea, puteţi opta pentru ateliere private recomandate de cunoștințe în locul unora dubioase căutate şi găsite cu forţele proprii.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/