Atenţie! Se anunţă o săptămână de vânătoare a vitezomanilor în toate statele Uniunii Europene

0

Vitezomanii vor fi “vânați” în toate statele din Uniunea Europeană (UE), timp de o săptămână, în perioada 12 – 18 august 2019, informează TISPOL (European Traffic Police Network).

În timpul acestei operațiuni, ofițerii de poliție vor folosi o serie de metode de detectare a circulaţiei cu viteză excesivă, pe toate tipurile de drumuri!

FOTO: dailytelegraph.com.au

Vezi şi: CCR: Polițiștii români pot folosi radare din mașini neinscripționate

Scopul acestei acțiuni este de a spori gradul de conștientizare a pericolelor legate de accelerarea vitezei și de a le reaminti conducătorilor auto beneficiile condusului autovehiculelor la viteze atât legale, cât și adaptate condițiilor de trafic.

Polițiștii rutieri îi îndeamnă pe toți șoferii să fie atenți la viteză. Oricine care mai crede că apăsarea pedalei de accelerație este o neregulă minoră trebuie să știe că viteza excesivă sau neadecvată are un impact devastator asupra siguranței celorlalți participanți la trafic, mărind atât riscul de accidente, cât și gravitatea consecințelor acestora.

Se estimează că depășirea vitezei contribuie la o treime dintre toate accidentele care au ca rezultat moartea și că este cel mai important factor care contribuie la decesele și vătămările grave în trafic.

Operațiunile similare TISPOL din anii precedenți au detectat mai mult de 500.000 de nereguli în acest sens. Dar scopul operațiunilor TISPOL nu este depistarea șoferilor vitezomani – adevăratul succes ar fi respectarea 100% a vitezei legale.

Vezi şi: Ţara în care se planifică introducerea unui nou tip de radare – de detectare a sunetului produs de eşapamente

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata