Autorităţile ruse au anunţat reînvierea mărcilor Pobeda şi Volga

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Nu doar Moskvici! Şi mărcile auto Pobeda şi Volga pot fi reînviate în Rusia, a declarat Denis Manturov, șeful Ministerului Industriei și Comerțului al Federației Ruse, într-un interviu pentru RBK. A mai adăugat că este posibil ca producția de mașini sub aceste mărci să aibă loc în locaţii/platforme diferite.

„Pot dezvălui ușor planurile pe care le are industria noastră auto. Colegii intenţionează să reînvie, de exemplu, mărcile Volga sau Pobeda. Sau ambele.”

GAZ M-20V „Pobeda”

Drepturile asupra ambelor mărci comerciale aparțin în prezent Grupului GAZ. În original, denumirea Pobeda a fost purtată de un autoturism dedicat transportului de pasageri, produs de Uzina de Automobile Gorkii între anii 1946–1958.

Iar mașinile Volga au fost produse între 1956-2010, începând cu GAZ-21 și terminând cu Siber. De atunci, strategia GAZ nu a implicat producția de autoturisme uşoare sub propria marcă, ci s-a concentrat doar la vehicule comerciale şi echipamente speciale.

Interesant este că GAZ deține în mod continuu marca Pobeda doar din noiembrie 2009! Producătorul auto a ratat dintr-un motiv necunoscut să-şi actualizeze actele în anii 90 și, împreună cu denumirea Chaika au trebuit să fie cumpărate de la un antreprenor din Sankt Petersburg, Pavel Andreev.

În 2020, GAZ a planificat să folosească denumirea Pobeda pentru un autobuz cu podea joasă, bazat pe GAZelle Next, chiar asamblând mai multe mașini cu astfel de elemente de identificare, dar într-un ultimul moment s-a renunţat la idee în favoarea GAZelle City.

În dimineața zilei de 18 iunie curent, Gleb Nikitin, guvernatorul regiunii Nijnii Novgorod, de unde îşi are originea GAZ , a declarat că autoritățile regionale sunt gata să ofere întreg sprijinul necesar întreprinderii dacă va decide să producă autoturisme cu numele Volga și Pobeda. El a mai adăugat că prima lui mașină a fost Volga.

Amintim că despre producția de mașini sub marca Moskvici, care va fi reluată în Federația Rusă, a devenit cunoscut pe 16 mai, zi în care uzina de automobile Renault a fost transferată definitiv în proprietatea administrației de la Moscova. Împreună cu întreprinderea, autoritățile orașului au obținut şi drepturile asupra mărcii Moskvici, fiind anterior înregistrate sub o singură entitate juridică – Renault Russia SRL. La fosta fabrică Renault, sub marca Moskvici, se intenționează producerea câtorva modele chinezești, mai mult pentru carsharing și taxi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata