Avertizările repetate ale poliției, salvatorilor și drumarilor în contextul vremii rele din următoarele zile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Avertizările repetate ale poliției, salvatorilor și drumarilor în contextul vremii rele din următoarele zile. Ignorarea sau respectarea lor rămâne la discreția fiecăruia…

Mesajul IGP:

Mesajul IGSU:

Mesajul Administrației de Stat a Drumurilor:

Se așteaptă condiții de iarnă dificile pe drumurile naționale. Drumarii promit să fie la datorie și vor interveni prompt cu lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului pentru a asigura condiții optime de circulație. Mai mult, în sectoarele cu risc sporit de înzăpezire, au fost instalate parazăpezi pentru a reduce riscul de acumulare a zăpezii și pentru a asigura un mediu de circulație mai sigur pe drumurile publice naționale.

Pentru executarea lucrărilor de întreținere de iarnă (deszăpezire şi distribuirea materialului antiderapant) pe drumurile publice naționale vor fi antrenați: circa 975 de angajați, mașini şi utilaje rutiere în număr de 506 unități, inclusiv 86 de autogredere, 23 de buldozere cu șenile, 137 de tractoare pe pneuri cu lame, 14 freze de zăpadă, 137 de distribuitoare auto, 66 de încărcătoare și 43 de excavatoare.

De asemenea, pentru combaterea lunecușului pe drumurile publice naționale, S.A. „Drumuri” dispun de stocuri de material antiderapant, precum amestec de sare cu nisip în cantitate de 20.000 de tone, sare tehnică – 11.000 de tone și nisip / savură – 24.000 de tone.

Administraţia de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să șofeze cu prudență, să adapteze viteza de circulație la condițiile de drum, să se asigure că autovehiculele sunt echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic.

Cmentariile sunt închise