AvtoVAZ a reluat producţia de maşini şi a început cu una periculoasă pentru utilizare, dar şi uşor de furat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acum câteva zile compania AvtoAZ a reluat producția de mașini după o perioadă lungă de pauză. Pregătirile pentru repornire au început de săptămâna trecută.

A fost lansată deocamdată doar o linie a fabricii din Toliatti, unde sunt produse modelele Granta. Şi anume Granta a devenit primul model “anticriză”, simplificat.

Mașinile simplificate Granta se fabrică deocamdată într-o singură echipare Classic şi în caroseriile sedan, liftback și break (hatchback a fost exclusă). Această echipare era disponibilă în gamă şi înainte, însă era a doua în clasament, după cea standard (acum eliminată). Conținutul său a fost însă modificat.

Un sistem ABS, singurul airbag pentru șofer și sistemul de notificare a salvatorilor în caz de accident ERA-GLONASS, mecanismele de pretensionare a centurilor de siguranţă frontale şi cel de blocare a volanului sunt excluse!

Printre dotări se numără doar servodirecție electrică, geamuri (doar frontale) acţionate electric, lumini de zi, suporturi ISOFIX, un calculator de bord, închidere centralizată, pregătire pentru instalarea unui sistem audio aftermarket, jante din oţel de 14 inci (cu capace).

În plus, s-au adăugat oglinzi retrovizoare reglabile electric şi încălzite, dar şi elemente exterioare pe portiere în culoarea caroseriei. Opţionale sunt nişte jante din aliaj de 15 inci.

Toate mașinile sunt echipate cu motor de bază pe benzină, care corespunde standardului de emisii Euro 2 (în loc de Euro 5). Are un volum de 1.6 litri, patru cilindri şi opt supape (90 CP). Este cuplat la o transmisie manuală în cinci trepte. Face 0-100 km/h în 11.2 secunde şi consumă mixt 6.8 litri la sută.

Deocamdată nu se ştie când va fi reluată producţia altor modele Lada. Liniile de asamblare, care până de curând au produs Niva, Largus și XRAY, rămân inactive din cauza epuizării stocurilor de componente. Nu funcţionează nici fabrica Lada din Ijevsk, unde e făcut modelul Vesta. Cel mai probabil şi o Niva Classic va apărea în curând, dar restul modelelor vor fi produse mai bine dotate după trecerea la furnizorii chinezi sau ruși ai componentelor lipsă.

LADA Granta Classic a devenit cea mai accesibilă mașină nouă de pasageri de pe piața rusă. Preţul de start anunţat pentru sedan este de 675.900 de ruble (11.075 de euro sau 11.727 de dolari după cursul actual de schimb), cu 52 de mii mai puţin decât se cerea anterior pentru Granta Standard şi cu 86 de mii mai puţin în comparaţie cu maşina în echipare Classic până la reformare.

Din cauza crizei, Granta nu mai are niveluri de echipare medii Comfort sau Comfort Light. În schimb au rămas cele superioare Luxe și Luxe Prestige, care urmează imediat după Classic. Acestea includ deja airbaguri, ABS şi alte sisteme electronice elementare. Astfel de maşini mai pot fi dotate cu motoare cu 16 supape sau chiar o cutie de viteze automată Jatco cu patru trepte.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/