BMW anunţă ultimul model cu motor V12

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În iunie 2022, BMW va produce ultimul motor V12 care a fost montat vreodată pe un autovehicul rutier de serie al mărcii! Pentru a marca ocazia, BMW va oferi The Final V12 – o serie limitată de 12 vehicule pentru clienții din SUA.

Bazate pe modelul BMW M760i xDrive, acestea vor fi 12 dintre ultimele vehicule BMW V12 realizate pentru piața de peste ocean și se vor distinge prin ecusoane unice, jante și o alegere din vasta colecție de culori exterioare și tapițerie oferită de BMW Individual.

BMW și-a prezentat primul V12 pentru maşini stradale în 1987. Motorul M70 5.0 litri, aspirat natural, avea un singur arbore cu came, două supape per cilindru și supapă de acceleraţie electronică inovatoare, tip drive-by-wire. Cei 295 CP produşi au fost cheia pentru ca BMW 750iL să devină standardul prin care erau măsurate toate celelalte sedanuri de lux ale vremii. 

Astăzi, motorul V12 din The Final V12 are o cilindree de 6.6 litri și dispune de tehnologia BMW M TwinPower Turbo. Două turbocompresoare mono-scroll se combină cu sistemul de control infinit variabil al supapelor (Double VANOS şi Valvetronic) și injecția directă de înaltă precizie pentru a produce 610 CP între 5.500-6.500 rpm. Acest motor, împreună cu o transmisie Sport Automatic cu 8 trepte, accelerează sedanul de pe loc şi până la 97 km/h în 3.6 secunde.

La exterior, Final V12 va fi distins de alte modele Seria 7 printr-o pictogramă simplă și îndrăzneață V12 în spate (va înlocui denumirea M760i). Jantele speciale de 20 inci Style 760M din aliaj ușor cu spițe duble sunt vopsite în mod unic, la alegerea clientului, fie în Window Grey, fie în Jet Black, apoi lustruite pentru a dezvălui o suprafață de culoare argintie închisă. În spatele lor se vor ascunde frâne M Sport formidabile, cu etriere albastre sau negre, la alegere. Anvelopele vor fi run-flat de performanţă.

Spre habitaclu, nişte plăci integrate în pragurile interioare sunt inscripționate cu „THE FINAL V12”, la fel ca și o placă de pe capacul de deasupra motorului. Decorul BMW Individual Piano Black Finish înconjoară interiorul. Încă o plăcuţă montată pe consola centrală va arăta că maşina este una din 12 prin descrierea “THE FINAL V12” şi “1 OF 12”.

Modelul Final V12 va fi oferit doar într-o configurație complet echipată, incluzând: Driving Assistance Professional Package, Luxury Rear Seating Package, Panoramic Sky Lounge LED Roof, Icon Adaptive LED Headlights cu Laserlight, Remote Control Parking, Extended Shadowline Trim şi sistemul audio Bowers & Wilkins Diamond Surround. 

Pentru a face din vehiculul lor o declarație personală unică, clienții pot alege una dintre peste 80 de culori exterioare și mai multe tonuri de piele opulentă Full Merino de la BMW Individual. 

La scurt timp după ce clienții norocoși îşi vor primi automobilul, ei se vor mai alege cu un trofeu de birou personalizat pentru a-și comemora vehiculul specific, recunoscând vopseaua, pielea și numărul de identificare al vehiculului pe el.

Cu Final V12, BMW are o oportunitate unică de a recunoaște și aprecia un grup de entuziaști care de-a lungul anilor și-au arătat pasiunea de durată pentru sedanul sport de lux. În zilele următoare, clienţii cu o lungă istorie de proprietate de modele Seria 7 cu motoare V12 vor fi abordați prin centrele lor BMW preferate cu o invitație de a cumpăra vehiculul. Producția maşinii va începe în iunie 2022, livrările fiind așteptate în iulie.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/