BMW ar putea renunța la versiunea M50d din vara anului 2020

BMW se pare că ia în calcul să oprească din vara anului viitor producția motorului în șase cilindri de 3.0 litri cu tehnologie M Performance Twin Power Turbo cu patru turbine ce dezvoltă 400 de cai putere!

Deocamdată nu există o confirmare din partea oficialilor BMW, dar se pare că în viitor cel mai puternic turbo diesel din gama BMW va fi cel de pe versiunea 40d doar.

Cel mai puternic turbo diesel cu șase cilindri montat la moment pe vreun automobil de serie va dispărea de sub capota modelelor BMW M550d Sedan/Touring și BMW 750d/750Ld, urmând ca foarte repede să fie oprită producția versiunilor M50d și de pe BMW X5, X6 și X7!

Această unitate este foarte îndrăgită la moment de clienții mărcii bavareze. Pe lângă performanțele dinamice impresionante (ex. BMW M550d Sedan G30 accelerează în doar 4.4 secunde până la 100 km/h), acest motor mai poate da dovadă și de un consum de combustibil excelent, între 6.1 și 6.3 pe același model BMW M550d.

Motivul pentru care BMW va discontinua producția acestui motor ține de normele de poluare și mai stricte ce vor intra în vigoare la nivel european din 2020.

Potrivit colegilor de la Bimmertoday.de inginerii BMW ar putea totuși oferi în viitor un turbo diesel de 400 de cai putere având la bază motorul B57 de 3.0 litri biturbo care în prezent se regăsește sub capota versiunilor 40d, însă doar cu condiția ca acesta să fie electrificat.

Vezi şi:

(video) Test Drive: Am condus noul BMW X7 M50d

Prognoza unui top manager BMW Group: Cât vor mai exista pe piaţă motoarele diesel şi pe benzină

https://autoblog.md/ue-ar-putea-restrange-obiectivele-privind-emisiile-de-co2-prin-noul-pact-ecologic-european/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/