BMW Group va utiliza modelul de vânzări directe în toată Europa. Ce înseamnă asta şi care va fi rolul dealerilor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Începând cu anul 2024, BMW Group va lansa un nou model de vânzări. Acesta va fi introdus în toată Europa în mai multe etape, începând cu marca MINI în Italia, Polonia şi Suedia din 1 ianuarie 2024. Restul ţărilor europene vor urma treptat, iar marca BMW urmând să facă tranziţia din 2026.

Următoarea lansare reprezintă un pas important şi va permite ca toate automobilele BMW şi MINI noi şi modelele BMW Group aproape noi să fie vândute prin intermediul unui model de agent autentic în toată Europa.

Noul model de vânzări va aduce beneficii deopotrivă clienţilor, dealerilor şi BMW Group. Preţurile standard la nivel naţional pentru modele de automobile identice vor asigura transparenţa preţurilor pentru clienţi.

În plus, pe măsură ce trecerea la modelul de agent progresează, BMW Group va digitaliza întregul proces de achiziţie, oferind clienţilor posibilitatea de a alege între experienţele de cumpărare online şi fizice – şi comutarea fără probleme între cele două. Totul va fi posibil printr-un sistem IT integrat complet, alături de accesul deplin la reţeaua de dealeri familiară.

„Această tranziţie către vânzări directe cu dealerii este o etapă-cheie în realinierea diviziei noastre de vânzări, care este în curs din 2020. Noul model de vânzări ne va permite să comunicăm direct cu clienţii noştri şi să oferim BMW Group o interfaţă de client directă. Obiectivul noului nostru model de vânzări este foarte clar de a creşte satisfacţia clienţilor şi de a oferi cea mai bună experienţă premium de client din industrie.”

Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Clienţi, Brand şi Vânzări

Când noul model de vânzări va fi implementat, BMW Group va continua să depindă de reţeaua sa de dealeri existentă, valorificând unul dintre punctele sale forte principale ca afacere: o structură de vânzări foarte funcţională şi consacrată. Noul model de vânzări a fost creat într-un proces îndelungat în care dealerii au fost implicaţi activ.

„Aş dori să le mulţumesc foarte mult dealerilor noştri pentru cooperarea constructivă şi pentru răspunsul pozitiv pe care ni l-au oferit prin semnarea în proporţie de 100% a contractelor noastre de agent MINI. Aceasta este o confirmare clară a planurilor noastre de a merge mai departe împreună.”

Pieter Nota

BMW Group se aşteaptă ca cererea de contact personal cu clienţii să continue în viitor, dealerii jucând un rol-cheie. Modelul de agent oferă dealerilor o bază atractivă şi pregătită de viitor pentru afacerea lor, precum şi o mai mare siguranţă în planificare. Aceştia vor câştiga un comision fix per automobil vândut, care este calculat cu atenţie şi ia în considerare întreaga gamă de factori de business.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru achiziţiile online, unde vor fi remuneraţi integral pentru livrările de automobile. În plus, noul model de vânzări le permite să se concentreze pe serviciul de consultanţă şi grijă pentru clienţi şi le oferă acces la întregul stoc de automobile al BMW Group. Răspunsul lor cu privire la noul model de vânzare a fost excelent, iar toţi dealerii europeni au semnat deja contracte pentru MINI.

Începând de astăzi, clienţii din Italia, Polonia şi Suedia pot utiliza acum precomenzile online pentru noul MINI Cooper integral electric şi noul MINI Countryman ca parte a noului model de vânzare.

Cmentariile sunt închise