BMW investește 1.7 miliarde de dolari pentru a produce în SUA cel puţin şase SUV-uri electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW Group continuă derularea planului său de mobilitate electrică printr-o nouă investiție solidă în SUA pentru a extinde uzina din Spartanburg şi amprenta de producţie a companiei în SUA. Preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW Group, Oliver Zipse, a anunţat o investiţie de 1.7 miliarde de dolari în operaţiunile companiei din SUA.

Din suma totală, un miliard de dolari va fi folosit pentru pregătirea producţiei de automobile electrice la unitatea de producţie existentă a companiei din Carolina de Sud (SUA), iar restul de 700 de milioane de dolari pentru a construi o nouă unitate de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune în Woodruff (Carolina de Sud).

Până în 2030, BMW Group va construi cel puţin şase modele electrice BMW X în SUA!

Uzina de celule de baterii Envision AESC din Carolina de Sud va aproviziona uzina din Spartanburg

În conformitate cu principiul “local pentru local”, BMW Group îşi propune ca achiziţia celulelor de baterii pentru automobilele sale electrice să se facă de acolo unde are loc producţia. Compania şi-a găsit un partener în Envision AESC, care va construi o nouă fabrică de baterii în Carolina de Sud, pentru a aproviziona uzina din Spartanburg. Envision va produce celule rotunde de baterii litiu-ion nou dezvoltate, care au fost concepute special pentru a şasea generaţie de tehnologie BMW eDrive şi care vor fi utilizate în următoarea generaţie de automobile electrice NEUE KLASSE. Capacitatea anuală a fabricii de celule de baterii va fi de până la 30 GWh.

Noul format de baterie va creşte densitatea de energie cu peste 20%, va îmbunătăţi viteza de încărcare cu până la 30% şi va îmbunătăţi autonomia cu până la 30%! În acelaşi timp, emisiile de CO2 din producţia de celule vor fi reduse cu până la 60% prin utilizarea parţială a materialelor secundare de litiu, cobalt şi nichel, precum şi a energiei regenerabile pentru producţie.

Cooperarea cu Envision AESC este un pas important în planul BMW Group de a-şi consolida lanţurile regionale de aprovizionare. Extinderea producţiei de automobile electrice în combinaţie cu o fabrică locală de celule de baterii va duce la crearea de noi lanţuri de aprovizionare, noi reţele pentru subfurnizori şi noi locuri de muncă în întreaga regiune.

BMW Group a anunţat deja că vor fi construite alte patru fabrici de celule de baterii în Europa şi China pentru a satisface cererea de celule de baterii de următoarea generaţie. Fabricile de celule sunt construite de parteneri, iar fiecare uzină va avea o capacitate anuală de până la 20 GWh.

Investiţii crescute şi capacitatea de producţie extinsă în Carolina de Sud

Din noua investiţie de 1.7 miliarde de dolari anunţată astăzi, 700 de milioane de dolari vor fi folosiţi pentru construirea unui nou centru de asamblare a bateriilor BMW de înaltă tensiune în Woodruff (Carolina de Sud), lângă uzina din Spartanburg. Noua unitate va acoperi aproximativ 93.000 de metri pătraţi şi va produce baterii de următoarea generaţie pentru automobile electrice. Acolo vor fi create aproximativ 300 de noi locuri de muncă.

În prezent, uzina din Spartanburg produce module de baterii litiu-ion pentru cele două automobile plug-in hybrid construite în fabrică: BMW X3 xDrive30e şi BMW X5 xDrive45e. În 2021, aproape 70.000 de automobile BMW electrificate au fost construite în această locaţie. De asemenea, uzina din Woodruff va valorifica experienţa şi competenţa dezvoltate în operaţiunile existente ale fabricii din Spartanburg.

Uzina BMW Group din Spartanburg

Fabrica din Spartanburg a fost înfiinţată acum 30 de ani, iar doi ani mai târziu a început să producă automobile. De atunci, fabrica a devenit centrul global de competenţă pentru modelele Sports Activity Vehicle ale BMW şi o componentă critică a reţelei globale de producţie a companiei.

În prezent, uzina reprezintă o investiţie de aproape 12 miliarde de dolari, are peste 11.000 de angajaţi şi are o capacitate anuală de până la 450.000 de automobile. Până în prezent, au fost construite peste şase milioane de automobile BMW în SUA – pentru piaţa americană şi globală. Pe baza acestui punct forte, BMW a fost cel mai mare exportator de automobile din SUA ca valoare în ultimii opt ani.

În prezent, uzina din Spartanburg produce 11 modele: cinci modele Sports Activity Vehicle – BMW X3, X4, X5, X6 şi X7, patru modele BMW M şi două modele plug-in- hybrid. Producţia noului model plug-in hybrid BMW XM va începe la sfârşitul acestui an.

Fabrica este susţinută de peste 300 de furnizori din SUA, inclusiv peste 40 de furnizori direcţi de nivel 1 numai în Carolina de Sud.

Angajament continuu în SUA

Pe lângă operaţiunile de vânzări şi marketing, amprenta BMW Group în SUA constă din aproape 30 de locaţii în 12 state diferite, inclusiv un studio de design avansat, un centru de cercetare şi dezvoltare tehnologică şi un fond de investiţii în California, BMW Group Financial Services şi BMW Manufacturing Corporation, care operează uzina din Spartanburg (Carolina de Sud).

Reţeaua de dealeri BMW Group este formată din aproape 650 de dealeri BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad deţinuţi independent la nivel naţional. Luate împreună, operaţiunile BMW Group din SUA oferă şi susţin direct şi indirect peste 120.000 de locuri de muncă în SUA şi au contribuit cu 43.3 miliarde de dolari la economia SUA.

Cmentariile sunt închise