Cauza i s-a judecat peste 11 ani! Un bărbat din Cricova, condamnat la închisoare pentru escrocherii cu maşini

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procuratura municipiului Chișinău continuă lupta cu infracțiunile contra patrimoniului, obținând o nouă sentință de condamnare a unei persoane pentru comiterea mai multor episoade de escrocherii cu maşini.

Potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 5 martie 2024, inculpatul în vârstă de 40 de ani, originar din Cricova, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 12 ani.

Pedeapsa este cu executare în penitenciar de tip semi închis. De asemenea a mai fost privat de dreptul de a gestiona procese financiare pe un termen 5 ani.

Conform acuzațiilor formulate de procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, într-unul dintre episoadele de escrocherie, comis în 2008, inculpatul a vândut un Mitsubishi Lancer. L-a dat în schimbul a 9000 de euro unei persoane terţe, deşi maşina aparţinea unei companii de leasing. Persoana dată a fost dusă în eroare cu privire la drepturile sale asupra acestui vehicul.

În altă situație, care a avut loc în 2009, sub pretextul fals de a importa un Volvo XC90 din SUA, la un preț vădit inferior costurilor automobilelor similare pe piața din Republica Moldova, a primit suma de 6200 euro de la o altă victimă, fără să-și respecte angajamentele.

Același individ a mai indus în eroare o altă victimă. I-a vândut o Mazda Protege la un preț de 2000 euro care nu îi aparținea în realitate, cauzând daune materiale considerabile. O altă victimă a fost prejudiciată în sumă de 6500 euro printr-o schema infracțională similară.

A mai implicat în scheme un Mitsubishi Carisma şi un Land Rover Discovery de peste 20.0000 de euro.

După comiterea faptelor ilegale, pentru a se eschiva de urmărirea penală, inculpatul a fugit în Rusia. Însă a fost extrădat de acolo în anul 2019.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile. Inculpatul mai beneficiază de prezumția nevinovăției, până la definitivarea sentinței.

Cmentariile sunt închise